ΞΕΣΠΟΥΝ γονείς στην Άνδρο: «Δεν είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας» - Στις καφετέριες οι μαθητές!

Εκτεθειμένος ο Φίλης – Σοβαρά κενά στο γενικό λύκειο του νησιού

​Άριστα είχε πάρει τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό ο Νίκος Φίλης για την οργάνωση των σχολείων τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, γονείς, μαθητές και δάσκαλοι στην Άνδρο δεν δίνουν στον υπουργό ούτε τη βάση, καθώς στο Γενικό Λύκειο του νησιού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις καθηγητών!

Φιλόλογος, φυσικός, καθηγητές ξένων γλωσσών, πληροφορικής και θρησκευτικών... λείπουν από το σχολείο της Άνδρου, γεγονός που εξοργίζει μαθητές και γονείς.

«Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», λένε στο Star, τονίζοντας το άγχος και την αβεβαιότητα που επικρατεί, αλλά και την μεγάλη δυσφορία, καθώς θα πρέπει πολλοί μαθητές να στραφούν σε ιδιαίτερα μαθήματα, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερο βάρος για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι μαθητές χάνουν σημαντικά μαθήματα και αγ��ώνονται, καθώς δεν θα αργήσει η μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τα κενά είναι πολλά και οι μαθητές της Άνδρου, αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας, πίνουν... καφέ στις καφετέριες!

Τις περισσότερες μέρες έχουν 4ωρα και βολτάρουν στην αγορά της χώρας!

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έστειλε επιστολή στον υπουργό παιδείας και σε άλλους αρμόδιους φορείς, κάνοντας αναφορά στην έλλειψη καθηγητών και στην αγωνία που βιώνουν, αν και ο κ. Φίλης διαβεβαίωνε στις 14 Σεπτεμβρίου πως δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, το πρωί της Τετάρτης φιλόλογος και φυσικός θα βρίσκονται στο σχολείο της Άνδρου, ενώ ψάχνουν να βρουν καθηγητή πληροφορικής και κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα θα ...βρεθεί και καθηγητής Γερμανικών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top