Ξεκίνησε.... τελικά η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι δικαστές θα αποφασίσουν για το παραδεκτό των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών

Ξεκίνησε.... τελικά η τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

​Ξεκίνησε, το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις 17:30 η τρίτη διάσκεψη για το μείζον θέμα των τηλεοπτικών αδειών και την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, oι δικαστές πιθανότατα θα κληθούν να αποφασίσουν για το βασικό νομικό θέμα, που αφορά στο παραδεκτό των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο αποτελεί την βασική προϋπόθεση για να μπει το Ανώτατο Δικαστήριο στην ουσία της υπόθεσης.

Η διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής πέραν του ότι διακόπηκε το πρωί μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, διακόπηκε και το μεσημέρι της ίδιας μέρας, λίγο πριν κλείσει ο πρώτος και βασικός κύκλος των νομικών ζητημάτων και προχωρήσουν οι 31 δικαστές σε ψηφοφορία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως χωρίς αναπληρωματικό μέλος, που θα μπορεί να καλύψει τυχόν απουσία για λόγους ασθενείας ή άλλους, κάποιο μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου που μετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, βρίσκεται πλέον η ολομέλεια του ΣτΕ.

Η ροή των γεγονότων όμως δημιουργεί προβληματισμό τόσο για την εξέλιξη της σημερινής διάσκεψης όσο και για τη συνέχιση της δίκης, καθώς διατυπώνονται υπόνοιες πως μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμ�� επανεκδίκασης της υπόθεσης.

Τι έχει συμβεί:

-Εισήχθη στην εντατική με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο σύμβουλος Επικρατείας και μέλος της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος

-Έγινε γνωστό πως αποχώρησε από τη σύνθεση του δικαστηρίου το ένα από τα δυο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής καθώς είναι σε αναρρωτική άδεια, αφού έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Αυτό σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση αφού ο ένας που υπήρχε θα αντικαταστήσει τον κ. Βώρο.

Αν συμβεί οτιδήποτε όμως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει αντικαταστάτης, συνεπώς η δίκη τινάζεται στον αέρα και τότε θα πρέπει να εκδικαστεί εξ αρχής. Μέχρι στιγμής βέβαια τέτοιο θέμα δεν υπάρχει καθώς η απουσία του ενός τακτικού και του ενός αναπληρωματικού μέλους δεν σηματοδοτεί εξελίξεις απο μόνη της. Όμως πρέπει να τεθεί και μια άλλη παράμετρος η οποία συνίσταται στο εξής:

-Χθες ο υπουργός δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου και μέλους της συνθέσεως για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Η υπόθεση απασχόλησε και την προηγουμένη διάσκεψη και δικαστικοί λειτουργοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα για τον συγκεκριμένο δικαστή. Αυτό πυροδοτεί όμως το σενάριο επανεκδίκασης της υπόθεσης ή επ’ αόριστον αναβολής της διάσκεψης έως ότου αναρρώσει ο κ. Βώρος, κάτι όμως που παραπέμπει ουσιαστικά στις καλένδες την υπόθεση αφού θα κριθεί σε πολλούς μήνες.

ΕΡΕΥΝΑ

Όσον αφορά στον ελεγχόμενο δικαστή, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Δικαστικές πηγές σχολίαζαν τη σύμπτωση (ως ύποπτη) να εμφανίζονται τα δημοσιεύματα παραμονή της δεύτερης διάσκεψης και να ερευνάται πειθαρχικά ο δικαστής, με απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης, παραμονή της τρίτης διάσκεψης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από τους δικαστές: "Επιχειρείται ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ του ΣτΕ"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top