Προβληματισμός για την τρίτη διάσκεψη του ΣτΕ το απόγευμα-Θύελλα λίγο πριν την έναρξη

Τίθεται θέμα επανεκδίκασης της υπόθεσης;-Θολό το τοπίο για την συνέχιση της δίκης

​Χωρίς αναπληρωματικό μέλος, που θα μπορεί να καλύψει τυχόν απουσία για λόγους ασθενείας ή άλλους, κάποιο μέλος του ανωτάτου δικαστηρ��ου που μετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες, βρίσκεται πλέον η ολομέλεια του ΣτΕ που συνεδριάζει το απόγευμα για τρίτη φορά.

Η ροή των γεγονότων όμως δημιουργεί προβληματισμό τόσο για την εξέλιξη της σημερινής διάσκεψης που τίθεται εν αμφιβόλω (υπάρχουν σκέψεις επ΄ αόριστον αναβολής) όσο και για τη συνέχιση της δίκης, καθώς διατυπώνονται υπόνοιες πως μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμα επανεκδίκασης της υπόθεσης.

Τι έχει συμβεί:

-Εισήχθη στην εντατική με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο σύμβουλος Επικρατείας και μέλος της επίμαχης διάσκεψης Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος

-Έγινε γνωστό πως αποχώρησε από τη σύνθεση του δικαστηρίου το ένα από τα δυο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής καθώς είναι σε αναρρωτική άδεια, αφού έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

Αυτό σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση αφού ο ένας που υπήρχε θα αντικαταστήσει τον κ. Βώρο. Αν συμβεί οτιδήποτε όμως από εδώ και πέρα δεν υπάρχει αντικαταστάτης, συνεπώς η δίκη τινάζεται στον αέρα και τότε θα πρέπει να εκδικαστεί εξ αρχής. Μέχρι στιγμής βέβαια τέτοιο θέμα δεν υπάρχει καθώς η απουσία του ενός τακτικού και του ενός αναπληρωματικού μέλους δεν σηματοδοτεί εξελίξ��ις απο μόνη της. Όμως πρέπει να τεθεί και μια άλλη παράμετρος η οποία συνίσταται στο εξής:

-Χθες ο υπουργός δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου και μέλους της συνθέσεως για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ στον ηλεκτρονικό Τύπο και την εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατά το έτος 2014.

Η υπόθεση απασχόλησε και την προηγουμένη διάσκεψη και δικαστικοί λειτουργοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα για τον συγκεκριμένο δικαστή. Αυτό πυροδοτεί όμως το σενάριο επανεκδίκασης της υπόθεσης ή επ’ αόριστον αναβολής της διάσκεψης έως ότου αναρρώσει ο κ. Βώρος, κάτι όμως που παραπέμπει ουσι��στικά στις καλένδες την υπόθεση αφού θα κριθεί σε πολλούς μήνες.

ΕΡΕΥΝΑ

Όσον αφορά στον ελεγχόμενο δικαστή, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, έδειξε το 2014 έντονο ενδιαφέρον για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Δικαστικές πηγές σχολίαζαν τη σύμπτωση (ως ύποπτη) να εμφανίζονται τα δημοσιεύματα παραμονή της δεύτερης διάσκεψης και να ερευνάται πειθαρχικά ο δικαστής, με απόφαση του υπουργού δικαιοσύνης, παραμονή της τρίτης διάσκεψης.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Αν τελικά πάντως η διαδικασία κινηθεί ομαλά, τότε οι 30 δικαστές (27 ψηφίζουν) θα αποφασίζουν πιθανότατα για το βασικό ν��μικό του παραδεκτού των αιτήσεων ώστε να αποφανθούν αν θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Στον αέρα» η σημερινή διάσκεψη του ΣτΕ-Συμπτώσεις ή μεθοδεύσεις για την ματαίωση της;

Συνταγματολόγος στο Star: «Αντιθεσμικές οι εξελίξεις όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top