Σε συ��αγερμό η αντιτρομοκρατική-Φόβοι ότι οι Πυρήνες στρατολογούν νέα μέλη

Τι ψάχνουν οι αρχές

​Η εκρηκτική επανεμφάνιση της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με βόμβα στο σπίτι της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, όπου θα μπορούσαν να είχαν τραυματιστεί αθώοι πολίτες, κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι έχουν στρατολογηθεί άτομα που μέχρι τώρα δεν έχουν απασχολήσει.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Οι σαφείς απειλές για επιθέσεις σε βάρος δικαστικών αλλά και μελών των οικογενειών τους μέσα από το προσχέδιο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς προβληματίζουν ιδιαίτερα το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, που φοβάται ακόμη και δολοφονική επίθεση.

Το σχέδιο Νέμεσις που προαναγγέλουν τα μέλη της Συνομωσίας θα χωρίζεται σε πράξεις. Η πρώτη ήταν η επίθεση στην Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη.

«Δεν προσωποποιώ κανέναν συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή διαπιστώνω σοβαρότατες εγκληματικές παραλείψεις ως προς τη φύλαξή της. Το μήνα Σεπτέμβριο υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις εναντίον της και βεβαίως υπήρχε ένα ενορχηστρωμένο σύστημα καθορισμού της κοινής γνώμης και προσανατολισμού της κοινής γνώμης εναντίον της. Αυτό στην κοινή ελληνική γλώσσα λέγεται στοχοποίηση», είπε στο STAR ο δικηγόρος της κυρίας Τσατάνη Θέμης Σοφός.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας τους πολίτη μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάϊ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει εσωτερική τρομοκρατία, αν και παλαιότερα είχε δηλώσει σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η εγχώρια τρομοκρατία έχει ξεδοντιαστεί και υπάρχουν μόνο απομεινάρια. Επίσης αναφέρθηκε και στην απόσυρση αστυνομικών φρουρών.

Τον Ιούνιο του 2013 η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είχε κάνει την επανεμφάνισή της με το Σχέδιο Φοίνικας που και αυτό ήταν χωρισμένο σε πράξεις. Είχαν ανατινάξει τα αυτοκίνητα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού και σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου και είχαν στείλει παγιδευμένα δέματα σε πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής και δικαστικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top