Αφιερωμένο στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το φεστιβάλ τουρκικού κινηματογράφου

Το "παρών" στην προβολή της ταινίας "My Brother" έδωσε και ο Μπουράκ Οζτσιβίτ

​Επτά ταινίες θα προβληθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο του τριήμερου αφιερώματος «Turkish Film Days» που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του απερχόμενου Πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας, Κερίμ Ουράς. Εκτός από την προώθηση του Τούρκικου κινηματογράφου στο ελληνικό κοινό, η εκδήλωση έχει ως στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, «Ελπίδα» και είναι αφιε��ωμένη στα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο.

«Είναι τιμή μας που η κυρία Βαρδινογιάννη υποστηρίζει τις προσπάθειες μας. Η Ελπίδα προσφέρει ένα μεγάλο δώρο στα παιδιά. Το δώρο της ζωής. Μέσω των προσπαθειών του ιδρύματος και του νοσοκομείου, χιλιάδες παιδιά κερδίζουν τη ζωή», δήλωσε ο Κερίμ Ουράς.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Κερίμ Ουράς και τη σύζυγό του Ζεϊνέπ, καθώς από την πρώτη τους γνωριμία με τα παιδιά της «Ελπίδας», μοιράστηκαν το όραμα του Συλλόγου και έγιναν θερμοί υποστηρικτές του.

«Κατά την παρουσία τους στην Ελλάδα, μας έδωσαν πολλές ευκαιρίες να ανακαλύψουμε την ομορφιά της Τουρκικής κουλτούρας και παράλληλα να ενώσουμε τα χέρια�� στην κοινή μας επιθυμία: να δώσουμε στα παιδιά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», είπε από την πλευρά της η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Ο Κερίμ Ουράς και η σύζυγό του Ζεϊνέπ ήταν οι πρώτοι που στήριξαν το Πρόγραμμα Αδελφοποίησης του Νοσοκομείου της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με τα μεγάλα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, ενώνοντάς το με το Ογκολογικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Άγκυρας. Πριν από λίγες ημέρες, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσέφερε το τιμητικό Βραβείο της Ελπίδας στον Κερίμ Ουράς και το άγαλμα της ΕΛΠΙΔΑΣ στη σύζυγο του Ζεϊνέπ.

Η έναρξη του Τουρκικού φεστιβάλ έγινε με την προβολή της ταινίας «My Brother» παρουσία του δημοφιλούς ηθοποιού Μπουράκ Οζτσιβίτ, ο οποίος εξέφρασε το θαυμασμό και την αλληλεγγύη του για το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η κυρία Βαρδινογιάννη του απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου και ένα αστέρι με το όνομά του, που θα τοποθετηθεί στο Ογκολογικό Νοσοκομείο.

«Παρευρίσκομαι εδώ για τη φιλία, την ειρήνη, την αδελφοσύνη των λαών και το έργο που θα δείτε, ονομάζεται: “Αδελφέ μου” και νομίζω ότι αυτό ταυτίζεται με την πραγματικότητα σήμερα εδώ», δήλωσε ο Μπουράκ Οζτσιβίτ.

Η αυλαία της διοργάνωσης με τις προβολές των Τουρκικών ταινιών θα κλείσει αύριο Σάββατο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top