Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη διάσκεψη-ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR-Πρώτη ανάρτηση: 14/10/2016 15:52

​Ολοκληρώθηκε χωρίς να τεθεί σε ψηφοφορία ούτε καν το πρώτο νομικό θέμα της υπόθεσής περί παραδεκτού των προσφυγών η σημερινή κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το δικαστήριο δεν κατέληξε σε απόφαση για το κρίσιμο θέμα του αν θα κριθούν κατ’ αρχην παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών για να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η σημερινή, δεύτερη, διάσκεψη της Ολομέλειας, οι διαδικασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στις 3 το μεσημέρι μετά από διακοπή μιας και πλέον ώρας λόγω της ύπαρξης τηλεφωνήματος για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα, είχες και πάλι εντάσεις για ζητήματα διαφόρων πτυχών της υπόθεσης.

Η ένταση αφορούσε τοποθετήσεις για διάφορα ζητήματα συμβουλών επικρατείας. Παραμέ��ει άγνωστο πότε θα γίνει η επόμενη διάσκεψη ενώ δικαστική πηγή έλεγε με νόημα πως «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Προφανώς σε αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία πλέον το θέμα του παραδεκτού και αυτή θεωρείται κρίσ��μη καθώς αν γίνει δεκτή η εισήγησης του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου που έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών, τότε το θέμα θα τελειώσει εδώ και το δικαστήριο δεν θα εξετάσει, σε αυτή τη φάση, την ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί.

Όμως μπορεί να επανέλθει και να κρίνει για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης καθώς στις 13 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση νέο πακέτο προσφυγών με άλλη νομική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κατά τη σημερινή διαδικασία δόθηκε μάχη επιχειρημάτων σχετικά με το παραδεκτό η όχι των προσφυγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top