Τι έγινε στην Αίγινα; Στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων του Λιμεναρχείου

Το έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας

​Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα και τον τομεάρχη της ΝΔ, Σ. Κεδίκογλου, όσον αφορά τα όσα συνέβησαν στις 16 Αυγούστου μετά από την τραγωδία στην Αίγινα και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τους χειρισμούς του Λιμενικού.

Ο κ. Δρίτσας, έδωσε στη δημοσιότητα το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων του Λιμεναρχείου, ως απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Κεδίκογλου ότι το Λιμενικό ήταν ενήμερο από τις 12:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε στις 12:48 ότι «υπάρχει σύγκρουση σκαφών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ νήσου Μονής και Πέρδικας Αίγινας».

simvanton.jpg
«Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Κεδίκογλου για το δήθεν αποδεικτικό στοιχείο που, ενώ δεσμεύτηκε να καταθέσει στη Βουλή, προτίμησε να το δημοσιοποιήσει δια του φιλικού σε αυτόν Τύπου. Το σήμα του Λιμενάρχη Αίγινας προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά το οποίο στάλθηκε στις 3.10΄ξημερώματα της 17ης Αυγούστου 2016 και αναφέρει πράγματι τη φράση "και περί ώρα περίπου 12.30" δεν αποτελεί παρά μόνο μια πρώτη αναφορά του συμβάντος και όχ�� λεπτομερή περιγραφή του χρόνου στον οποίο ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και συνεχίζει:

«Στο "Ημερολόγιο Συμβάντων" του Λιμεναρχείου Αίγινας, απόσπασμα του οποίου δημοσιοποιώ, αναφέρεται ακριβώς η ώρα 12.48, όπως πραγματικά κατεγράφη και μπορεί να ελεγχθεί από όποιον θέλει σε συσχέτιση και με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου που έδωσε την πρώτη ειδοποίηση. Προσπάθησα μάταια, στη Βουλή να πείσω τον κ. Κεδίκογλου να σοβαρευτεί ενημερώνοντας τον ότι τα στοιχεί�� που παραθέτω είναι τα ακριβή, λεπτομερή και επίσημα. Όμως εκείνος επιμένει στο τυφλό μίσος εναντίον της Κυβέρνησης. Καλό το παραμύθι σας κύριε Κεδίκογλου, αλλά δεν έχει Δράκο. Συμφωνούμε πάντως ότι έπεται συνέχεια. Σας επισυνάπτουμε απόσπασμα του Ημερολογίου Συμβάντων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top