Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα που "έκοβε" κλεμμένα οχήματα

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 7 άτομα με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Γιάννενα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική

Ενας βαρυποινίτης είναι ανάμεσα στα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία και κατηγορείται για δεκάδες κλοπές οχημάτων. Τα κλεμμένα κατέληγαν σε μάντρα της Δυτικής Αττικής όπου διαλύονταν και από εκεί με κοντέινερ σε διάφορες χώρες της Αφρικής.


Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες προορίζονταν και για την Θεσσαλονίκη καθώς εκεί υπήρχαν μεγάλες... υποχρεώσεις του κυκλώματος απέναντι σε πελάτες που περίμεναν να αγοράσουν ένα όχημα σε καλή τιμή.


Η σπείρα είχε προτίμηση στα φορτηγά αυτοκίνητα και τα έκανε φύλλο και φτερό λίγο πριν τα πουλήσει στην εγχώρια αγορά για ανταλλακτικά. Δεν την άφηναν όμως αδιάφορη και τα οικογενειακά αυτοκίνητα που άφηναν μεγάλο κέρδος.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 7 άτομα με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Γιάννενα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική . Ανάμεσα τους και ένας 54χρονος, παλιός γνώριμος στον χώρο του εγκλήματος. Το 1995 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε στην ληστεία μετά φόνου που έγινε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με θύμα τον ταμία Δημήτρη Μαντούβαλο και λεία σχεδόν 150 εκατομμύρια δραχμές.


Όμως η σπείρα, που κατηγορείται για περισσότερες από 60 κλοπές οχημάτων, έκανε και διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία. Συνεργοί τους έστελναν στην χώρα μας μέσω περασμάτων στα βουνά ποσότητες χασίς πάνω σε γαϊδούρια ενώ όταν τα μετέφεραν χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα προπομπούς και ασύρματους για να αποφεύγουν τα αστυνομικά μπλόκα .Στην κατοχή τους βρέθηκαν 73 κιλά χασίς, 3 όπλα, κουκούλες και δεκάδες πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο που προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top