Τρέμουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με χρέη-Κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους

Δείτε τι λέει στην κάμερα του Star μια δανειολήπτρια που κάνει αγώνα δρόμου (VIDEO)

​Με τον κίνδυνο να χάσουν ακόμη και την πρώτη τους κατοικία βρίσκονται χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν μπει σε ρύθμιση χρεών.

Μάλιστα οι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκινούν μό��ις από τα 500 ευρώ για χρέη προς το δημόσιο.

«Από το 2002 που πήραμε το δάνειο πληρώναμε κανονικά , κάποια στιγμή όμως με την κρίση αδυνατούσαμε να πληρώνουμε στην ακριβή ημερομηνία, έμπαιναν κάποια χρήματα, συμφωνήσαμε να δίνουμε 20 ευρώ το μήνα, ήρθαν εδώ να μας βγάλουν έξω άτυπα» δηλώνει στο Star η κυρία Μαίρη, η οποία έχει μπει σε αγώνα δρόμου ώστε να μην χάσει το σπίτι της από τα χρέη.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν οφειλές από 500 ��υρώ και πάνω προς την εφορία, δήμους, τράπεζες ακόμη και ιδιώτες. Και αυτό διότι δεν υπάρχει καμία προστασία για την περιουσία τους- εφόσον δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη-, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει «βγει στο σφυρί» ακόμη και η πρώτη κατοικία.

«ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ

«Όπου και να μένει ότι οφείλει και να έχει όπως και να είναι το σπίτι του, ανά πάσα στιγμή είναι έκθετος σε πλειστηριασμό. Οι ιδιώτες μπορεί ακόμη και για λίγα ευρώ, το δημόσιο ακόμη και για 500 ευρώ» δηλώνει στο Star ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Οι τράπεζες φαίνεται πως είναι πιο διαλλακτικές τουλάχιστον ως προς το ύψος των χρεών, πριν προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών, σε σχέση με το δημόσιο που βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα ακόμη και πρώτης κατοικίας για 500 ευρώ.

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Στον τελευταίο πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μέλη οργανώσεων που υποστηρίζουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Μην αφήνοντας εμάς να μπούμε μέσα, ακύρωσαν την διαδικασία. Μόλις μπαίνουν οι συμβολαιογράφοι ένας αστυνομικός χτυπά τον κόσμο» δηλώνει ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, μέλος οργάνωσης κατά των πλειστηριασμών.

Το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, τονίζει με ανακοίνωσή του.

«Παροτρύνουμε τα μέλη, τους φίλους και κάθε πολίτη, να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, ώστε κανένα πολίτης να μην χάσει την κατοικία του».

Νέοι πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top