Στο εδώλιο στέλνουν Αμερικανό πράκτορα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή

Σύμφωνα με πρόταση του εισαγγελέα

​Εισαγγελική πρόταση- βόμβα δείχνει εδώλιο για Αμερικανό πράκτορα που φέρεται να εμπλέκεται στις τηλεφωνικές υποκλοπές κορυφαίων υπουργών και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή.

Πρόκειται για τον πρώην Αμερικανό πράκτορα William Bazil, στον οποίο δείχνει το δρόμο προς το εδώλιο για το κακούργημα της απόπειρας κατασκοπείας η εισαγγελέας πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαίτση.

Η εισαγγελέας με την πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην Αμερικανός πράκτορας , ο οποίος εξαφανίστηκε από την Ελλάδα μετά το 2005 όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πολυσέλιδο πόρισμά του επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεσή στο σύνολό της, αναφέρει για τη συμμετοχή του Αμερικανού: «Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του William B και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´ εξακολούθηση για δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ. Τον τελευταίο για την παραπομπή ή μη όλων των εμπλεκομένων προσώπων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top