Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣτΕ μια μέρα μετά την πρωτοφανή παραίτηση των δυο δικαστών-VIDEO

«Κοιμάμαι ήσυχος» είπε ο κύριος Νίκος Σακελλαρίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου

​Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έκανε δηλώσεις ο Πρόεδρος του ΣτΕ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου βρέθηκε μαζί με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να τους παρουσιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια.

Ο κύρ��ος Νίκος Σακελλαρίου, όταν ρωτήθηκε για τις πρωτοφανείς παραιτήσεις των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ (Ράμμου και Σακελλαρίου) οι οποίοι με επιστολές-«καταπέλτες» έκαναν σοβαρές καταγγελίες, απάντησε:

«Αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι οι ελάχιστοι, μια μειοψηφία που προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενότητας».

Μάλιστα τόνισε όλο νόημα, πως «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρε��ίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη, και την βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣτΕ επανέλαβε γι�� ακόμα μια φορά ότι «το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων. Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον. Προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας, που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανωτάτου δικαστηρίου».

Βέβαια να θυμίσουμε στον κύριο Σακελλαρίου πως ο ίδιος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου όταν πήρε την απόφαση να διακόψει τη σύγκληση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και πως ήταν εκείνος που δυναμίτισε το κλίμα όταν άφησε υπόνοιες για χειραγώγηση των δικαστικών λειτουργών.

Στη συνέχεια, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, όταν ρωτήθηκε πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών:

«Λέτε ο Πρόεδρος του ΣτΕ να σας εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως; Εγώ έχω μια ευθύνη. Να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονής της διασκέψεως. Να καθίσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω, και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος. Έχω ήσυχη την συνείδηση μου».

Στην ερώτηση από ποιους γίνεται η χειραγώγηση, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας εμμέσως πως:

«Είναι τόσο σαφές που δεν χρειάζεται να σας δώσω καμία εξήγηση».

Τέλος, ο κύριος Σακελλαρίου αναφέρθηκε και στον ρόλο που επιτελεί το ΣτΕ για ��ην κοινωνία εν καιρώ κρίσης, λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή, δεν είναι η μόνη υπόθεση που έχει να δικάσει το δικαστήριο αυτή (η υπόθεση) των τηλεοπτικών μέσων. Είναι μια σοβαρή υπόθεση. Εξίσου σοβαρές υποθέσεις είναι εκκρεμείς στο δικαστήριο.Έχουμε τους μισθούς, έχουμε τις συντάξεις, έχουμε την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Και το καθήκον μας είναι να πιάσουμε τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας και να μπορέσουμε με τις αποφάσεις μας και την άψογη τήρηση της διαδικασίας, ώστε να -μήπως τυχόν- δώσουμε κάποια ελπίδα, κάποια ώθηση μπροστά της κοινωνίας να λύσει κάποια από τα προβλήματα της. Θέλω να θυμίσω τη μάχη που έδωσε αυτό το δικαστήριο ώστε να μην μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις. Μέχρι τώρα έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο το δικασ��ήριο και θα συνεχίσει να το επιδεικνύει. Μέχρι τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Καμία μείωση στα ειδικά μισθολόγια» είπε ο Τσίπρας στους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων

Βόμβες από παραιτηθέντα δικαστή για το ΣτΕ: Με Χούντα παρομοίασε τις μεθοδεύσεις

Τηλεοπτικές άδειες: Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΣτΕ για την διακοπή της διάσκε��ης

ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ από την μαραθώνια συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top