Μυστήριο στην Ορεστιάδα: Τουρκική οικογένεια εισήλθε με σκάφος στην Ελλάδα και συνελήφθη

Φέρονται να είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν

Μυστήριο στην Ορεστιάδα: Τουρκική οικογένεια εισήλθε με σκάφος στην Ελλάδα και συνελήφθη

​Παράνομη είσοδο στην Ελλάδα με σκάφος από τον Έβρο έκαναν πέντε Τούρκοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα, την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, μια γυναίκα και ένα παιδί, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, και φέρονται να είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν.

Σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, αναφέρουν ότι οι πέντε συλληφθέντες, είχαν μαζί τους μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα.

0f0b1852cbfbb9c0a667414d896c8bfb.jpg
Προς το παρόν πάντως, η υπόθεση είναι καλυμμένη με μυστήριο, καθώς από την μια μεριά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει επίσης ότι οι πέντε Τούρκοι πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, ενώ υποθέτει ότι πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με το τάγμα του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.

590_e4361f7e5239ec1112781df9ddf12e00.jpg
Παράλληλα, η Sabah τονίζει ότι εκτός από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, άλλοι 23 Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

e4361f7e5239ec1112781df9ddf12e00.jpg
Από την άλλη, η εφημερίδα Hurriyet παρουσιάζει το θέμα λίγο διαφορετικά, αφού γράφει ότι οι πέντε συνελήφθησαν αφού πέρασαν παράνομα με φουσκωτό σκάφος τον Έβρο. Η εφημερίδα γράφει ότι ένας από τους πέντε είναι γιατρός και οι δύο εφοπλιστές.

hurriyet.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top