Ένας διαφορετικός 14χρονος στη Σύρο: Ρίχνει άκυρο στην τεχνολογία και ψηφίζει κτηνοτροφία

Δείτε τι λέει στην κάμερα του Star ο Ιωσήφ (VIDEO)

​Πολλοί νέοι στην Ελλάδα της κρίσης προβληματίζονται για το επαγγελματικό τους μέλλον. Αρκετοί, αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να μείνουν στον τόπο που γεννήθηκαν, όπως για παράδειγμα ο Ιωσήφ από τη Σύρο, ο οποίος έχει κατασταλάξει για το επάγγελμά του αν και είναι μόλις 14 ετών.

Μπορεί να μην είμαστε στην δεκαετία του '50, αλλά στη σημερινή εποχή χρειάζεται να τολμήσεις, και ο Ιωσήφ αποδεικνύει πως μαζί με τα γράμματα, υπάρχει χώρος και για τον… «Αράπη», το τετράποδο γαϊδουράκι με το οποίο σεργιανάει την Άνω Σύρο!

«Λίγοι είναι αυτοί παππούδες 85 χρονών που έχουν σαν μεταφορικό μέσο το γαϊδουράκι. Μου αρέσει και μένα αυτό και συνεχίζω!»

Μάλιστα δηλώνει ότι δε του αρέσουν η τεχνολογία και ο,τι έχει να κάνει με tablet, smarphone, και ipad:

«Δεν μου άρεσαν ποτέ αυτά!Δεν μου αρέσει καθόλου η τεχνολογία!»

Είναι όμως ειδικός στο άρμεγμα και στην φροντίδα των ζώων, που έχει πάνω στην κορυφή του βουνού στην Απάνω μεριά της Σύρου.

Το όνειρο του μικρού Ιωσήφ είναι να φτιάξει τη ��ική του μικρή φάρμα από αγελάδες γουρούνια, κότες ώστε να μπορέσει να κάνει το δικό του τυροκομείο.

«Εκεί που πάμε το γάλα στο τυροκομείο, ο τυροκόμος που πρότεινε να γίνω και εγώ τυροκόμος και θα με βοηθήσει και μου άρεσε αυτή η ιδέα και θα συνεχίσω».

Από παιδί ζει σε περιβάλλον που δεν θέλει να αλλάξει.Μέχρι στιγμής έχει επισκεφθεί την Αθήνα μια φορά και μάλλον θα είναι και η τελευταία.

«Στην Αθήνα δεν θέλω ποτέ να ξαναπάω στην ζωή μου. Δεν μου αρέσει η κίνηση,τα καυσαέρια, αυτά δεν τα μπορώ εγώ. Εγώ θέλω να είμαι μόνος μου!».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top