Ο Μητροπολίτης που ακούει τον Θεό είναι στην Κατερίνη-Απλώνει «φτερούγες» στους πρόσφυγες

Διαψεύδει δημοσιεύματα που θέλει τους μετανάστες της περιοχής να κλέβουν!

Ο Μητροπολίτης που ακούει τον Θεό είναι στην Κατερίνη-Απλώνει «φτερούγες» στους πρόσφυγες

​Τον λόγο του Ιησού κάνει πράξη ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Γεώργιος. Με σημαία του τις φράσεις «αγαπάτε αλλήλους» και «ο Θεός δεν μεροληπτεί, ούτε κάνει διακρίσεις και ούτε εμείς θα πρέπει να κάνουμε», ο ιερωμένος όχι μόνο δημιουργεί ασπίδα προστασίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά δεν διστάζει να υψώσει και την φωνή του ενάντια ακραίων αντιπροσώπων της εκκλησίας, που θεωρούν τους πρόσφυγες... μάστιγα!

Ακούγοντας λοιπόν τα δημοσιεύματα και τις φήμες που ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες αφαιρούν κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων της Μονής Πέτρας αλλά και παίρνουν την ξυλεία για να ανάψουν φωτιές και να ζεσταθούν τη νύχτα, ο Μητροπολίτης βγήκε και τα διέψευσε όλα αυτά.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πολιτεία», ξεκαθάρισε ότι έγινε «αποκεράμωση», με εντολή του στρατού, του παλαιού κτιρίου του ψυχιατρικού νοσοκομείου που βρίσκονται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της παλαιάς Μονής. «Όπως ενημερώθηκα οι παρεμβάσεις έγιναν ύστερα από εντολή του στρατού, γιατί εγκυμονούσε ο κίνδυνος λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κτιρίου, να πέσουν κεραμίδια προκαλώντας κάποιο ατύχημα», διευκρίνισε.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες, επισήμανε ότι «οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έδωσαν κάποιο δικαίωμα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια φυλή φιλήσυχων ανθρώπων, η οποία έχει υποστεί διώξεις από φανατικούς μουσουλμάνους».

«Γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους», τόνισε ο κ.Γεώργιος, προσθέτοντας ότι «θέλω να εξάρω τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυ��σης Πιερίας, αλλά και του στρατού, η παρουσία των οποίων δημιούργησε γενικά συνθήκες επιπλέον ασφάλειας των χώρων, αλλά και των ίδιων των προσφύγων».

Υπενθυμίζουμε ότι άλλοι Μητροπολίτες - όπως ο Αμβρόσιος- έχoυν εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες. Πριν λίγους μήνες είχε γράψει ο Αμβρόσιος στο προσωπικό του blog: «Να μην μολυνθεί η περιοχή μας από τους πρόσφυγες –μετανάστες. Δεν αντέχουμε να τους κρατήσουμε κοντά μας. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας. Δεν ταιριάζουν τα ήθη και τα έθιμά μας. Δεν μας αρέσει ο πολιτισμός τους. Δεν αποδεχόμεθα την θρησκεία τους. Δεν θέλουμε να υποκύψουμε στα πονηρά κόλπα και τα σατανικά σχέδια των Μεγάλων του κόσμου τούτου, οι οποίοι θέλουν την διάλυση της Ελλάδος μας».

Δείτε επίσης:

Απίστευτο: Πρόσφυγες ξήλωσαν μέχρι και τα κεραμίδια της Μονής Πέτρας Ολύμπου για να ζεσταθούν!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top