ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ για άνδρες του Α.Τ. Ομονοίας- Εξανάγκασαν ανήλικα παιδιά να γδυθούν

Δείτε τι υποστηρίζουν οι γονείς τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ για άνδρες του Α.Τ. Ομονοίας- Εξανάγκασαν ανήλικα παιδιά να γδυθούν

​Μια απίστευτη καταγγελία έγινε από γονείς ανήλικων μεταναστών για παράνομη κράτηση και εξευτελιστική έρευνα των παιδιών τους από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας.

H καταγγελία, η οποία έγινε γνωστή από την σελίδα «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» στο Facebook, αφορά περιστατικό που φέρεται να συνέβη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

φ.jpg
Συγκεκριμένα, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, ενώ πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού στάθηκαν στο δρόμο μετά από απαίτηση αστυνομικών της ΔΙΑΣ, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 ενώ στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στο σημείο έσπευσαν και 2 περιπολικά.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες (όπου αγοράστηκαν απ' το περίπτερο για την παράσταση), ένα laptop, καθώς και τα κοστούμια της παράστασης.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας όπου και κρατήθηκαν επτά ώρες περιμένοντας να γίνει εξακρίβωση στοιχείων ενώ κάποια στιγμή, ένα από τα παιδιά κατάφερε να πάρει το κινητό τηλέφωνό του και να ειδοποιήσει την οικογένεια του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2x2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όταν οι γονείς και οι δικηγόροι έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους γνωστοποιήθηκαν τα γεγονότα. Τελικά οι γονείς υπέβαλαν μήνυση και οι προσαχθέντες αφέθηκαν μετά από 10 ολόκληρες ώρες όπου κρατούνταν χωρίς καμία κατηγορία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top