Μόνο στο star.gr:Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ των ερευνών για τον Μπεν–Τι αποκαλύπτει ο Έλληνας ερευνητής

«Περιμένουμε απαντήσεις για τα ίχνη αποσύνθεσης που βρέθηκαν»

​Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στις έρευνες που πραγματοποιούνται στην Κω για να βρεθούν τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν απαντήσεις για την τύχη του μικρού Μπεν, τον οποίο εδώ και 25 χρόνια αναζητά η οικογένειά του και έχει απασχολήσει τόσο τη βρετανική, όσο και την ελληνική κοινή γνώμη.

Μιλώντας στο star.gr, ο Θάνος Φούρλης, ο Έλληνας ερευνητής που συμμετέχει στη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Mirror ότι βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης στο σημείο των ερευνών.

Όπως εξήγησε πρόκειται για μια νέα τεχνική που βρίσκεται στα σπάργανά της και δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να βρει ίχνη αποσύνθεσης στο έδαφος ακόμα και μετά από πολλά χρόνια.

172103.jpg

«Όταν γίνεται μια οργανική αποσύνθεση από ένα πτώμα είτε ανθρώπου, είτε ζώου απελευθερώνονται κάποιες χημικές ουσίες, οι οποίες μένουν στο έδαφος εφόρου ζωής. Πέρσι λοιπόν είχαμε πάρει δείγματα εδάφους, είχαν σταλεί για εξέταση και μας είχαν δείξει ότι υπάρχει τέτοιου είδους αποσύνθεση», είπε στο star.gr ο κ. Φούρλης και αποκάλυψε ότι είχαν βρεθεί σε δείγμα που είχε ληφθεί από άλλο σημείο, ίχνη αποσύνθεσης νυχτερίδας και σκύλου.

«Υπήρχε όμως κι ένα δείγμα που μετά από τις εργαστηριακές αναλύσεις δεν ήταν σαφές αν τα ίχνη αποσύνθεσης που βρέθηκαν σε αυτό ανήκουν σε άνθρωπο. Αυτό το δείγμα είχε ληφθεί από το σημείο που πραγματοποιούσαμε τις έρευνες χθες. Βρήκαμε ότι στο σημείο αυτό υπάρχει ένας βόθρος, είναι πολύ πιθανόν τα λύματα από αυτό το βόθρο να έδωσαν την ένδειξη της αποσύνθεσης και τώρα θα πάρουμε δείγμα για να σιγουρευτούμε ότι όντως τα ίχνη προέρχονται από ανθρώπινα λύματα και όχι από ανθρώπινο πτώμα», συνέχισε ο κ. Φούρλης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι συνεχίζονται οι έρευνες για οστά, επισημαίνοντας πως οι προσπάθειες που γίνονται είναι ενδελεχείς και πάρα πολύ προσεκτικές, σε σημείο που οι ερευνητές έχουν εντοπίσει θραύσματα οστών, μέχρι και πολύ λεπτά ψαροκόκαλα.

172104.jpg

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρει ούτε ανθρώπινα οστά, ούτε ίχνη αποσύνθεσης από άνθρωπο. Συνεχίζουμε όμως τις έρευνες μέχρι να είμαστε εντελώς σίγουροι», είπε.

«Οι έρευνες δεν είναι εύκολες. Είναι πολύ κουραστικές και πολύ επίπονες. Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη περιοχή, για πολλά κυβικά χώματος, τα οποία έχουν ��δη εξεταστεί, αλλά εμείς συνεχίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι με τη δουλειά που γίνεται αν ο Μπεν είναι νεκρός θα τον βρούμε», συνέχισε ο κ. Φούρλης.

fourlis.jpg

(Ο κ. Φούρλης)

Οι έρευνες όπως είπε θα διαρκέσουν περίπου 10 – 12 μέρες στο συγκεκριμένο σημείο και αν δεν βρεθεί τίποτα θα επεκταθούν και σε ένα δεύτερο σημείο.

172107.jpg

Όσο για την οικογένεια του Μπεν, βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με τους ερευνητές, ενημερώνεται καθημερινά για τις έρευνες και η ίδια η μητέρα που περιμένει εδώ και 25 χρόνια ένα σημάδ�� για την τύχη του παιδιού της, τους έχει εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τις προσπάθειες που καταβάλουν.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΩΤΗ φορά: ΜΕΣΑ στο σπίτι από όπου χάθηκε ο μικρός Μπεν- Ο χαρούμενος ήλιος που έμεινε άθικτος

Έθαψαν τον Μπεν κάτω από δέντρο; Υποψίες πως ο θάνατός του κουκουλώθηκε (ΦΩΤΟ)

ΒΡΕΘΗΚΕ σε ποιον ανήκουν τα θραύσματα οστών που βρέθηκαν στην Κω-Αγωνία για τον μικρό Μπεν

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην υπόθεση του μικρού Μπεν: Βρέθηκαν θραύσματα οστών στο χωράφι στην Κω

ΘΡΙΛΕΡ με τα οστά του μικρού Μπεν: Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τις έρευνες στην Κω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top