ΕΦΣΥΝ:Συνεργάτιδα του Σταϊκούρα εργαζόταν ταυτόχρονα και στην Τράπεζα Αττικής-Τι απαντά ο ίδιος

«Ρίχνουν κροτίδες για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινωνίας»

ΕΦΣΥΝ:Συνεργάτιδα του Σταϊκούρα εργαζόταν ταυτόχρονα και στην Τράπεζα Αττικής-Τι απαντά ο ίδιος

​Διευθυντική θέση στην Τράπεζα Αττικής φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών να είχε στενή συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα την περίοδο που εργαζόταν και στο πολιτικό του γραφείο.

Ο λόγος για την κυρία Αικατερίνη Ζευγώλη, η οποία εξελέγη στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής στις 30 Οκτωβρίου 2012 και παρέμεινε μέλος του μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2014.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα την περίοδο Ιούνιος 2013 – Φεβρουάριος 2014, η κυρία Ζευγώλη φέρεται να είναι μέλος και της Επιτροπής Ελέγχου στην τράπεζα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως στις 9 Ιουλίου 2012, λίγο πριν εκλεγεί στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής, είχε διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών ως διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού, κ. Χρ. Σταϊκούρα, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2014.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα εκείνη την εποχή νόμο, ο διορισμός σε θέση διευθυντή πολιτικού γραφείου μέλους της κυβέρνησης ή υφυπουργού όπως επίσης σε θέση ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη, αναστέλλει την άσκηση του λειτουργήματος ή επαγγέλματός του.

Η εφημερίδα παραθέτει και το βιογραφικό της κυρίας Ζευγώλη, αφήνοντας όμως σαφείς αιχμές για το πώς απέκτησε η πρώην συνεργάτιδα του κ. Σταϊκούρα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της, αφού δεν αναφέρει όπως υποστηρίζει κανέναν προπτυχιακό τίτλο.

Κύκλοι μάλιστα του Μαξίμου, επικαλούμενοι το συγκεκριμένο δημοσίευμα καλούν τον κ. Σταϊκούρα να απαντήσει αν είχε ελέγξει ο ίδιος την πληρότητα και τη νομιμότητα των τίτλων σπουδών την κυρίας Ζευγώλη, όπως και αν είχαν κάνει το ίδιο η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής και της ΤτΕ.

Τι απαντά ο Χρ. Σταϊκούρας

Απάντηση στις διαρροές της κυβέρνησης, αλλά και σε αιχμές που άφησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, έδωσε ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Παίρνοντας το λόγο στη Βουλή, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι παραζαλισμένη από το περιβάλλον σήψης που η ίδια έχει δημιουργήσει» και ότι «ρίχνει κροτίδες για να αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας».

«Η κυρία Ζευγώλη ήταν και είναι τραπεζικό στέλεχος. Παραιτήθηκε από διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στις 2 Ιανουαρίου 2014 και επέστρεψε στην Τράπεζα Πειραιώς από όπου και προερχόταν. Ανέλαβε διοικητική θέση στην Τράπεζα Αττικής ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και επικεφαλής της μονάδας ιστορικού ελέγχου την 1η Ιουλίου 2014. Συνεπώς όταν ανέλαβε διοικητική θέση στην τράπεζα δεν ήταν συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών», είπε και πρόσθεσε:

«Συνεπώς δεν ισχύει αυτό που γράφουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και του Μαξίμου, ότι υπηρετούσε παράλληλα ως μετακλητή υπάλληλος και στέλεχος στην τράπεζα σε θέση αυξημένης ευθύνης. Επιπρόσθετα, σημειώνω ότι η κυρία Ζευγώλη παραμένει στην ίδια θέση μέχρι και σήμερα. Αν λοιπόν υπήρχε οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με τη λειτουργία της γιατί έκτοτε δεν την έχετε αντικαταστήσει με μια διοίκηση που την έχετε αλλάξει από πέρσι και βάλατε στο διοικητικό συμβούλιο μέλη πολύ κοντά στη σημερινή κυβέρνηση»;

Ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε λέγοντας ότι η κυρία Ζευγώλη διετέλεσε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής ως ένας εκ των εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου από 30 – 10 – 2012 έως 7 – 2 – 2014 με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Την πλειοψηφία των μετοχών την έχει το ΤΣΜΕΔΕ. Σας θυμίζω ότι πρόεδρος του ΤΕΕ από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2015 ήταν ο υπουργός Μεταφορών, ο κύριος Σπίρτζης. Εξέφρασε καμία διαφωνία; Υπήρχε κανένα πρόβλημα που δεν ακούσαμε;», αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός και ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τον τότε ισχύοντα νόμο, η συμμετοχή σε διοικητικό συμβούλιο δεν αποτελεί λειτούργημα, άρα δεν απαγορεύεται σε έναν ειδικό σύμβουλο ή συνεργάτη να συμμετέχει σε ένα διοικητικό συμβούλιο.

Τέλος υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα όσον αφορά στα τυπικά προσόντα της κυρίας Ζευγώλη και ότι η κατάταξή της και η μισθοδοσία της έγινε με βάση τον υπαλληλικό κώδικα και τις κείμενες διατάξεις νόμων του 2011 και του 2012.

«Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να προσεγγίζει τα θέματα της δημόσιας σφαίρας με επικοινωνιακή στόχευση και με ελαφρότητα έναντι της αλήθειας. Εκπροσωπείτε το σκοτάδι», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top