Νίκαια- ΚΛΕΙΣΤΑ μαγαζιά, ερημωμένοι δρόμοι και ΟΥΡΕΣ για ένα πιάτο φαγητό

Στις γειτονιές που «βασιλεύει» η φτώχεια

​Στη Νίκαια, τουλάχιστον 5.000 δημότες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ πολλοί από αυτούς κάνουν ουρά κάθε μέρα έξω από τα συσσίτια του δήμου.

Συνταξιούχος του ΙΚΑ ο κύριος Ηρακλής Παγώνης περιμένει επίδομα από την πολιτεία αλλά δεν... Μια χαρακτηριστική περίπτωση όπως και χιλιάδες άλλες ασφαλισμένων που ζουν με μια πενιχρή σύνταξη και αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η κα Θεανώ Φωτίου και η κυβέρνηση επαίρονται για την κοινωνική πολιτική τους αλλά βάζουν τέτοια κριτήρια στα κοινωνικά επιδόματα που μόνο μια μικρή μερίδα ασφαλισμένων μπορεί να πάρει και εξαιρεί με τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει μεγ��λες μερίδες του πληθυσμού ακόμα και για 200 ευρώ όταν τους φορολογεί άγρια.

Ένας άγαμος για 200 ευρώ επίδομα πρέπει να έχει όριο ακίνητης περιουσίας 90.000 ευρώ, αντικειμενικές δαπάνες 6.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία 7.200 ευρώ. Ένα ζευγάρι με ένα παιδί οφείλει να έχει όριο αξίας ακίνητων 105.000 ευρώ, αντικειμενικές δαπάνες 6.000 ευρώ και περιουσιακά στοιχεία 10.800 ευρώ. Και με δυο παιδιά το όριο φτάνει στα ακίνητα τα 120.000 ευρώ, στις αντικειμενικές δαπάνες τα 6.000 ευρώ και στα περιουσιακά στοιχεία τα 12.800 ευρώ.

Η Νί��αια είναι ένας δήμος που χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ. Υπάρχουν δρόμοι που από τα κλειστά μαγαζιά έχουν ερημώσει και ο κόσμος είναι σε απόγνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top