Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερ-ταμείο

Aντιτίθεται στο «ξεπούλημα»-Συμμετέχει και η ΓΕΝΟΠ

​Συλλαλητήριο (με τη συμμετοχή και της ΓΕΝΟΠ) έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, ώστε να εκφράσει την αντίθεση της στο «ξεπούλημα» των ΔΕΚΟ όπως αναφέρει και στην σχετική της ανακοίνωση:

«Η ΑΔΕΔΥ ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει 6 μεγάλες ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την "ομπρέλα" του Υπερταμείου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταβίβαση αξιών και το μεγαλύτερο ξεπούλημα εθνικού πλούτου στα χρονικά της χώρας μας, το οποίο, μάλιστα, κατευθύνει τους πιο στρατηγικούς και ζωτικούς τομείς-κλειδιά του τόπου στους ιδιώτες», όπως, τονίζεΙ στην ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ, και προσθέτει ότι στηρίζει των αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση καλώντας σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6:00μμ στη Βουλή.

Η ΓΕΝΟΠ η οποία συμμετέχει στο συλλαλητήριο, διαμαρτύρεται για την μεταφορά πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο υπερταμείο, και υποστηρίζει ότι οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα είναι δραματικές, καθώς και ότι «αναμένονται μεγάλες μειώσεις μισθών και απολύσεις εργαζομένων». Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ, στις 4 το απόγευμα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top