Άλλο φιλέτο και άλλο βοσκοτόπι:Άσχετες οι επενδύσεις των Αυστραλών με τις εκτάσεις Καραμπάτσου

Όλη η αλήθεια για την «αναμφισβήτητη» αξία των εκτάσεων του επιχειρηματία στην Ιθάκη-Πρώτη ανάρτηση: 23/09/2016 23:50

Για τις περιβόητες εκτάσεις του επιχειρηματία Σπύρου Καραμπάτσου μίλησε στην Βουλή ο Νίκος Παππάς, και για του λόγου του αληθές, κατέθεσε στα πρακτικά και δημοσίευμα της Καθημερινής από το 2014, που χαρακτηρίζει την επένδυση στην Ιθάκη ως ιδιαίτερα σημαντική. Έτσι είναι! Μόνο που η εφημερίδα, αλλά και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ της εποχής, αναφέρονται σε μια μαμούθ επένδυση Αυστραλών,και όχι στην έκταση του Σπύρου Καραμπάτσου.Μάλιστα οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν τότε είναι από τα σχέδια του αρχιτέκτονα James Molfesi για λογαριασμό της πολυεθνικής εταιρείας επενδύσεων των Αυστραλών.

«Η περιοχή είναι κ��λύτερη, η άποψή μου είναι ότι έχει μεγαλύτερη αξία, είναι πιο κοντά στην θάλασσα. Η μια η περιοχή είναι μικρότερη, δηλαδή των Αυστραλών, αλλά του Καραμπάτσου είναι μεγαλύτερη. Δεν ξέρω όμως αν έχει την ίδια αξία από πλευράς γης», δήλωσε στο Star ο Σπύρος Αρσένης, πρώην δήμαρχος Ιθάκης.

«Οι επενδύσεις των Αυστραλών Επενδυτών δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη επένδυση στην περιοχή. Οι Επενδυτές πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους για την ιδιοκτησία που κατέχουν, ενώ ο χώρος στην περιοχή Πέρα Πηγάδι, ιδιοκτησία της Smenter Limited φυλάσσεται. Το project είναι εξ'ολοκλήρου από ίδια ξένα κεφάλαια, και οι Επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Δασικής υπηρεσίας και των Ελληνικών αρχών, ώστε να προχωρήσουν στο επιχειρηματικό σχέδιο» αναφέρεται στο «Portfolio International».

Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί που αγόρασαν οι Αυστραλοί, έχουν ήδη επενδύσει Γερμανοί, Ιταλοί, ακόμη και ο Εμίρης του Κατάρ που αγόρασε τη νήσο Οξιά. Γιατί; Επειδή η πλευρά αυτή είναι το φιλέτο, και όχι τα Βοσκοτόπια του Καραμπάτσου.

Η μόνη σχέση που έχουν οι εκτάσεις Αυστραλών και Καραμπάτσου, είναι ένα κοινό σύνορο και ότι και τα δυο σχέδια προσπάθησαν να μπουν σε πρόγραμμα fast truck. Τα υπόλοιπα είναι μια… ατυχής εξόφθαλμη σύμπτωση. Οι μαρίνες με δυνατότητα να υποδεχθούν ακόμα και κρουαζιερόπλοια, κατοικίες πολλών αστέρων προς ενοικίαση, γήπεδα και γκολφ, αφορούν το επενδυτικό πλάνο των Αυστραλών για το ILIAD Resort, που φτάνει 1 δισ. Ευρώ.

Το σχέδιο πάντως του επιχειρηματία Σπύρου Καραμπάτσου, μέχρι σήμερα δεν πήρε σάρκα και οστά.

Και οι Αυστραλοί όμως περιμένουν σχεδόν τρία χρόνια στο τηλέφωνο κάποιον από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να προχωρήσουν την επένδυση τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top