Ανοίγει και πάλι η Αμυγδαλέζα με free WiFi για πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα

Θα φιλοξενήσει προσωρινά περίπου 300 άτομα-Πρώτη ανάρτηση:21/09/2016 11:46

​Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, όπου θα παραμείνουν οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελών στις χώρες καταγωγής τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν και έκλεισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πλέον έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, ώστε να φιλοξενεί κάθε φορά προσωρινά περίπου 300 άτομα.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης και η παραμονή των προσφύγων και των μεταναστών εκεί δε θα ξεπερνά τις δέκα μέρες περίπου.

Όσοι λοιπόν πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να επιστρέψουν στον ��όπο καταγωγής τους μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά και κατόπιν θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούντα�� μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήριά τους από τις πρεσβείες και να αναχωρήσουν για τις χώρες τους. Εκεί έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, καινούργια κρεβάτια, τουαλέτες και... ίντερνετ, ώστε οι μετανάστες να μπορούν να επικοινωνούν με συγγενείς τους.

Πάντως μιλώντας στην εκπομπή του Star, Live U, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Ε. Μαυροειδάκος εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το πόσοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πραγματικά θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και κατά πόσο η Αμυγδαλέζα θα παραμείνει κέντρο φιλοξενίας για οικογένειες.

Επεσήμανε δε ότι θα χρειαστούν και άλλοι αστυνομικοί για τη φύλαξη του κέντρου με συνέπεια να μειωθούν οι αστυνομικοί που περιπολούν στις γειτονιές της Αθήνας, κ��ταγγέλλοντας παράλληλα τον αποδεκατισμό της ομάδας ΔΙΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top