Εκδήλωση βράβευσης των Ολυμπιονικών του Ρίο στο Ζάππειο παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων

Χαμόγελα, συγκίνηση και ξεχωριστές δηλώσεις

​Σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στους τριακοστούς πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δίνετε στη νέα γενιά, την χειμαζόμενη νέα γενιά, ένα τριπλό παράδειγμα: παράδειγμα θέλησης, παράδειγμα δημιουργίας και αριστείας στην πιο γνήσια μορφή της,» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Μου αρέσει πάρα πολύ η αγάπη του κόσμου και η αγάπη από τα παιδιά και θέλω να εμπνεύσω τα παιδιά», είπε από την πλευρά της, η Άννα Κορακάκη.

«Κατάφερα όλη την πίεση να την μετατρέψω σε δύναμη, την ώρα του τελικού», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Λευτέρης Πετρούνιας.

Στη γιορτή των Ολυμπιονικών παρευρέθησαν μεταξύ άλλω��, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντενί Μασελιά, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

«Ο αθλητισμός εκτός από ρεκόρ, επιδόσεις, έπαθλα παράγει πρότυπα και αξίες», είπε ο κύριος Κοντονής.

«Αυτά τα παιδιά ξεχώρισαν με το ήθος, την προσωπικότητα και την συμπεριφορά τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ.Καπράλος.

Τη βράβευση των Ολυμπιονικών έκαναν Ολυμπιονίκες προηγούμενων ετών. Συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να κρύψει τα δάκρυα του, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, χρυσό�� ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα το 1960, ευχαρίστησε τους αθλητές για τις επιτυχίες, που έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

«Τους ευχαριστώ κυρίως που μας δώσανε ένα χαμόγελο στις δύσκολες ημέρες που ζούμε», είπε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η Πόπη Τσαπανίδου, οι Έλληνες αθλητές υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλλουν την κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία.

Δείτε επίσης:

Τα γοερά κλάματα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κατέρρευσε στην εκδήλωση της ΕΟΕ στο Ζάππειο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top