Το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει σειρά προτεραιότητας σε κλειστά χειρουργεία!

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

​«Έσπασα το πόδι μου. Είμαι με βίδες, σπασμένο όλο και με χειρουργήσανε από 16 του μηνός, στις 20», λέει στην κάμερα του Star o κύριος Αναστάσιος Χάλκος καταγγέλλοντας την 4ήμερη καθυστέρηση.

Κάποιοι συνάνθρωποί μας όμως, χειρουργούνται μετά από μήνες επειδή δεν υπάρχουν ανοιχτές χειρουργικές αίθουσες, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Παρόλ’ αυτά το υπουργείο υγείας ετοιμάζει σχέδιο για τη λίστα χειρουργείων για να πατάξει την αναμονή και το φακελάκι.

Σύμφωνα με το σχέδιο ο χειρουργός θα εκτιμά το περιστατικό, θα αφήνει σημείωμα στον αρμόδιο υπάλληλο της λίστας και ο αναπληρωτής διοικητής ή ένα μέλος του ΔΣ θα την εγκρίνει.

Το σχέδιο του υπουργείου χωρίζει τα χειρουργεία σε 5 κατηγορίες.
-Περιστατικά με γρήγορη εξέλιξη
-Περιστατικά με δυνητικά γρήγορη εξέλιξη
-Περιστατικά με έντονα συμπτώματα, χωρίς όμως γρήγορη εξέλιξη.
-Περιστατικά με ήπια/μέτρια συμπτώματα, χωρίς γρήγορη εξέλιξη.
-Περιστατικά χωρίς συμπτώματα και χωρίς γρήγορη εξέλιξη.

Η λίστα αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ την περίοδο της έξαρσης της γρίπης, έφτανε περίπου τα 50 άτομα τη μέρα. Δεκάδες χειρουργεία έχουν μείνει πίσω για μήνες Και στην περίπτωση των ογκολογικών περιστατικών, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Μια ημέρα καθυστέρησης του χειρουργείου μπορεί να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή.

Η λίστα χειρουργείων θα δημοσιοποιείται και την ευθύνη για την τήρησή της θα έχει η επιτροπή του χειρουργείου. Ο κόσμος θα γνωρίζει ποιοι θα απαρτίζουν αυτή την επιτροπή;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top