Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ μέσα από το hot-spot της Μόρια- Σκηνές ΠΟΛΕΜΟΥ και ΧΑΟΣ

Φωτιές, ουρλιαχτά και παράνοια

​Το απόλυτο χάος επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας στο hot-spot της Μόρια της Λέσβου καθώς ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες, που έβαλαν φωτιές και έκαναν στάχτη το κέντρο φιλοξενίας.

Όπως βλέπετε στο βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο αστυνομικός η κατάσταση ήταν τραγική. Παντού υπήρχαν φωτιές, ακούγονταν φωνές, ενώ οι πρόσφυγες έτρεχαν από εδώ και από εκεί. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι, όπως σας ενημέρωσε το star.gr, όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν διέρρευσε η φήμη ότι θα ξεκινήσουν οι απελάσεις στην Τουρκία ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση εκεί.

Τα επεισόδια σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασαν ανάμεσα σε Άραβες και Αφρικανούς και πήραν γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν μαζικά το χώρο.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 5.500 πρόσφυγες βρίσκονται πλέον εκτός καταυλισμού, ενώ εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, με τα παιδιά να μεταφέρονται στη δομή του ΠΙΚΠΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις συγκρούσεις υπήρξαν τραυματίες, ενώ οικ��γένειες προσφύγων με μωρά στην αγκαλιά κοιμήθηκαν όλη νύχτα στα κτήματα που βρίσκονται δίπλα από το hot spot, ενώ αρκετοί ξεκίνησαν με τα πόδια για την πόλη της Μυτιλήνης.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της Μόριας είχαν στήσει μπλόκο στην είσοδο του χωριού για να μην περάσουν μετανάστες και μέλη των ΜΚΟ, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν αργά το βράδυ με την επέμβαση των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο απολογισμό μάλιστα, έχουν καεί περισσότερες από 60 σκηνές, δύο κοντέινερ με εξοπλισμό, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και της ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top