ΠΤΩΣΗ ελικοπτέρου Απάτσι στη βόρεια Ελλάδα- ΕΤΣΙ σώθηκαν οι χειριστές (ΦΩΤΟ)

Πρώτη ανάρτηση: 20/09/2016 09:18

ΠΤΩΣΗ ελικοπτέρου Απάτσι στη βόρεια Ελλάδα- ΕΤΣΙ σώθηκαν οι χειριστές (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Τρίτης, καθώς κατέπεσε ελικόπτερο Απάτσι κοντά στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ευτυχώς οι δύο χειριστές είναι σώοι και νοσηλεύονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

kolposorfanou.jpg
Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ 2016 στη Βόρεια Ελλάδα. Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου του ελληνικού στρατού είναι μέχρι στιγμής άγνωστη.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που κατέπεσε ελικόπτερο Απάτσι ήταν το 2010 στα Μέγαρα, όπου οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους.

ΕΤΣΙ σώθηκαν οι χειριστές

Για καλή τύχη όλων, το ελικόπτερο κατέπεσε σε σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση και για αυτό οι Ειδικές Δυνάμεις επενέβησαν αμέσως. Έτσι, δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τους δυο χειριστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκυβερνήτης κατάφερε να βγει μόνος του από το ελικόπτερο καθώς το κάθισμα του ήταν πιο ψηλά από του κυβερνήτη. Ο κυβερνήτης ωστόσο ήταν εγκλωβισμένος μέσα και για αυτό πεζοναύτες βούτηξαν στα νερά και τον έβγαλαν από το στρατιωτικό ελικόπτερο.

Και οι δυο άντρες είχαν τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αεροπορίας Στρατού, έμπειρους χειριστές και με πολλές ώρες πτήσης στα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι αλλά και σε άλλα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top