Χάος στη Λέσβο-Ανεξέλεγκτη η κατάσταση!Στις φλόγες η Μόρια, στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες

Δείτε video και φώτο από την εκρηκτική κατάσταση στο νησί

​Εκρηκτική και χαώδης είναι η κατάσταση στη Λέσβο, όπου το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκαν νέα επεισόδια στο hot spot της Μόριας.

Csvb8GZUMAA2Vxb.jpg

Όπως αναφέρει το lesvosreport, τα πράγματα στο νησί είναι ανεξέλεγκτα, καθώς τα επεισόδια που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο hot spot της Μόριας πήραν εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα το βράδυ να σημειωθεί γενικευμένη εξέγερση με φωτιές και καταστροφές σε δεκάδες καταλύματα, ενώ το κέντρο εκκενώθηκε.

fire1.jpg
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στις επτά περίπου το απόγευμα, φωτιές και άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot έλαβαν χώρα.

Οι φωτιές επεκτάθηκαν και σταδιακά πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Στη συνέχεια εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

fire2.jpg
Το γαλλικό πρακτορείο και το BBC μετέδωσαν, πως σύμφωνα με μαρτυρίες μελών ΜΚΟ, περίπου 3000 έως 4000 άνθρωποι έχουν φύγει από τον καταυλισμό που τυλίχθηκε στις φλόγες.

fire3.jpg
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά που ξέσπασε μέσα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου έχει σβήσει στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ πρόλαβε να κάψει κυρίως σκηνές. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 19:55, αλλά οι δυνάμεις της δεν μπόρεσαν να μπουν στο χώρο παρά μία ώρα αργότερα. Δέκα οχήματα με 20 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

lous1.jpg
Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της αστυνομίας που καταβάλλει προσπάθεια να επιστρέψουν πίσω στις εγκαταστάσεις οι περίπου 5.000 πρόσφυγες. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν επιστρέψει περίπου 500 άτομα.

lous2.jpg
lous3.jpg


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top