Τα γοερά κλάματα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κατέρρευσε στην εκδήλωση της ΕΟΕ στο Ζάππειο

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνηση του-(ΦΩΤΟ και VIDEO)

​Στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έλαβε χώρα στο Ζάππειο, έδωσε «το παρών» ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα κλάματά του.

169803.jpg
Κρατώντας ένα μπαστούνι στο χέρι, με έκδηλη τη συγκίνηση, ο τέως βασιλιάς παρέδωσε βραβείο στην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου:

«Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν, είναι ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες. Κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση» είπε, με την φωνή του να έχει «πνιγεί» από τα δάκρυα που δεν τον άφηναν να μιλήσει.

169848.jpg
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο76χρονος τέως βασιλιάς βρέθηκε εκεί ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα.

169886.jpg
Ο Κωνσταντίνος, ως πηδαλιούχος του του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

169849.jpg
169831.jpg

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top