Αλλεπάλληλες οι αποκαλύψεις του Star, πελώρια τα ερωτήματα:Έλεγχος Πόθεν Έσχες στο... μιλητό

Αμφισβητούμενες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στον τρύπιο διαγωνισμό για τις τηλεο��τικές άδειες

​Πελώρια ερωτήματα προκύπτουν καθημερινά από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του Star για τις διαδικασίες που ακολουθή��ηκαν στον τρύπιο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ο περιβόητος έλεγχος ήταν ουσιαστικά μια παρέλαση υπευθύνων δηλώσεων:

«Τα στοιχεία είναι καταλυτικά στις αποφάσεις του ίδιου του Υπουργείου που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι διενεργήθηκε έλεγχος από την ελεγκτική εταιρία, άρα προσελήφθη μια ελεγκτική εταιρία η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα», δηλώνει στην κάμερα του Star, ο Γ.Γ ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος.

Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα insidestory μέχρι και υπεύθυνες δηλώσεις ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από εγκληματική ενέργεια υπέγραψαν οι υπερθεματιστές.

KANEIΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ:

Οι εταιρίες ΜΙΚΗ και Τοξότης με αρκετά δάνεια και υποθήκες στην πλάτη τους βρήκαν ρευστότητα να αγοράσουν από τον Ιωάννη Καλογρίτσα μετοχές αξίας 14.500 000 ευρώ. Στο μιλητό βέβαια, καθώς παραστατικά τραπεζικών καταθέσεων δεν υπάρχουν πουθενά.

«Νομίζω ότι οι αποκαλύψεις για την προχειρότητα του ελέγχου του πόθεν έσχες δεν τελειώνουν καθημερινά. Ως τώρα ξέραμε πως δεν έγινε πόθεν έσχες και τώρα βλέπουμε ότι δεν έγινε καν έλεγχος. Ο οποιοσδήποτε έλεγχος. Πως δηλαδή δέχεται η επιτροπή αγοραπωλησίες χωρίς τραπεζικές κινήσεις να τις αποδεικνύουν; Πως δέχεται ισχυρισμούς όταν δεν υπάρχουν παραστατικά;» αναρωτήθηκε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης.

Άραγε γιατί δεν έλεγξε κανείς το πόθεν έσχες των εμπλεκομένων στη συναλλαγή ;Αμέλεια, άγνοια ή δόλος ;

ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Τα μέλη της επιτροπής δεν έκαναν κανέναν έλεγχο και στους τίτλους κατοχής.Δεν τους έκανε καμία εντύπωση ότι υπερθεμάτισής δήλωσε βοσκοτόπι τρίτου ως περιουσιακό στοιχείο.Γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν αν τα ακίνητα που δηλωθήκαν ήταν προσημειωμένα; Έλεγξαν αν κάποια από αυτά ήταν δασικές εκτάσεις ή αρχαιολογικοί χώροι που δεν είναι προς αξιοποίηση; Έλεγξαν αν είχαν δηλωθεί στο υποθηκοφυλάκειο;

«Σε οποιοδήποτε δημόσιο διαγωνισμό δοθούν ακίνητα είτε ως εγγύηση είτε με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, θα πρέπει το λιγότερο να ελεγχθούν ώστε να δούνε ότι είναι άνευ βαρών, διότι αν υπάρχουν βάρη εις βάρος των ακινήτων αυτών, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καμία διαδικασία», εξηγεί ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Η εμμονή της κυβέρνησης να δώσει μόνο 4 άδειες με διαδικασίες καζίνο αντίθετα με την κοινοτική οδηγία και την κοινή λογική, δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που προσπάθησε να λύσει στο τηλεοπτικό τοπίο:

«2000 και πλέον οικογένειες, πετιούνται στο δρόμο. Ξεκινάμε έναν μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσουμε το ιερό δικαίωμα της εργασίας, ένα δικαίωμα που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας στερήσει. Είμαστε εργαζόμενοι όχι διαπλεκόμενοι», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, Γιώργος Σκεπετζάκης.

Η ανάγκη να γίνει λεπτομερής και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες από μία μια ανεξάρτητη αρχή κρίνεται πλέον επιβεβλημένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top