Λεφτά υπάρχουν για κανάλι,για τους εργαζόμενους ΟΧΙ - Στα κάγκελα οι εργάτες του Καλογρίτσα

To STAR βρέθηκε στις κινητοποιήσεις τους - "Μας χρωστάει πολλούς μισθούς"

​Σε συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρία «Τοξότης», συμφερόντων του ομίλου Καλογρίτσα, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων. Ταυτόχρονα ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Το πρωί της Δευτέρας έκαναν συγκέντρωση έξω από την εταιρία. Εκεί ήταν η κάμερα του Star και ο Γιάννης Ευσταθίου. Εκατόν πενήντα εργαζόμενοι μαζεύτηκαν πριν καλά-καλά ξημερώσει, έξω από το εργοστάσιο της επιχείρησης στο Βοτανικό, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων (τουλάχιστον δύο μηνιάτικα) και των υπερωριών και στους 250 εργαζόμενους, ανάμεσά τους και αρκετοί αλλοδαποί.

Στην Κόρινθο, οι εργαζόμενοι στα κατασκευαστικά έργα της εταιρίας συμφερόντων Καλογρίτσα, συμπλήρωσαν επτά ημέρες απεργίας. Καθώς πολύ χειρότερη, όπως καταγγέλλουν, είναι η κατάσταση για τους 250 και πλέον συναδέλφους τους σε έργα στην περιφέρεια, ύστερα από συμβάσεις του ομίλου Καλογρίτσα με το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, τα οφειλόμενα έχουν φτάσει μέχρι και εφτά μισθούς!

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρατυπίες εργολάβων δημοσίων έργων, σε όλη τη χώρα. Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα καταγγέλλονται, για παράνομη... εναπόθεση μπάζων σε οικόπεδο του Βοτανικού. Τα μπάζα έχουν σχηματίσει βουνό, ενώ απομένει να διευκρινιστεί τις επόμενες μέρες, αν το οικόπεδο είναι νοικιασμένο ή καταπατημένο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορεί ο κύριος Καλογρίτσας να έχει 53.000.000 ευρώ για κανάλι, του λείπουν όμως… «ψίχουλα» για να πληρώσει τους εργάτες του!

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top