ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τις τελευταίες ώρες του Βέλιου-Σε ποιον ζήτησε να εκφωνήσει τον επικήδειό του

Τι είπε στενός φίλος του

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τις τελευταίες ώρες του Βέλιου-Σε ποιον ζήτησε να εκφωνήσει τον επικήδειό του

​Τρία μόλις εικοσιτετράωρα από την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, μετά την εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ώστε να διαπιστωθεί αν χορηγήθηκε ειδική ένεση για ευθανασία, οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν.

160916145156_6064.jpg

Ένας στενός φίλος του με τον οποίο πορεύτηκε τους τελευταίες μήνες της ζωής του, ο 86χρονος ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος, μίλησε στη Freddo, αποκαλύπτοντας όλα όσα του είπε ο δημοσιογράφος, λίγο πριν τον θάνατό του.

«Το Σάββατο το βράδυ, πριν τη μοιραία Κυριακή, μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Ήταν ήρεμος και είπε: “Τώρα ακόμη μπορώ και απλώνω το χέρι μου για να πιω νερό. Φοβάμαι όμως, ότι μπορεί αύριο το πρωί να μην μπορώ να κάνω ούτε αυτό. Είμαι πολύ αδύναμος πλέον” », αποκαλύπτει ο κ. Τάσιος και προσθέτει: «Με τον Αλέξανδρο δεν ήμουν πολύ φίλος, ούτε από παλιά. Απλώς στας δυσμάς του βίου του δέχτηκα ένα τηλεφώνημα όπου μου ζητούσε να παρουσιάσω το βιβλίο του. Από εκεί και πέρα δέσαμε... Ο Αλέξανδρος μου έλεγε ό,τι ακριβώς έγραψε και στο βιβλίο του. Εγώ νιώθω πολύ καλά από το γεγονός ότι δεν ήταν καθόλου ακραίος. Η φωνή του ήταν μετριοπαθής και οι θέσεις του ήταν σύνορες. Ακόμα και τις αποφάσεις αυτές, με το να φύγει όπως έφυγε, τις πήρε από βίωμα. Τις ζούσε. Ήταν χαμηλών τόνων ο Αλέξανδρος. Υπήρχε μια συνέπεια μεταξύ των γραπτών και του λόγου του».

Τέλος, μιλώντας για τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξαν πριν το θάνατό του, είπε: «Μου τηλεφώνησε το Σάββατο πριν φύγει από τη ζωή. Μου ζήτησε να μιλήσω πρώτος στην κηδεία του. Εγώ έσπευσα να το δεχτώ και μετά άλλαξα τη συζήτηση και αναφέρθηκα στο ότι πρέπει να ανοίξει ο διάλογος για μια ευρύτερη θανατολογική μελέτη και συζήτηση για την απόρριψη των στερεότυπων μασκών. Εκείνη ήταν η τελευταία μας επικοινωνία. Μου ανέφερε πως δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις του για το θέμα της ευθανασίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αινιγματικό μήνυμα στο Facebook για την εκταφή του Α. Βέλιου από τον στενό του φίλο

Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Αλέξανδρου Βέλιου

Αλέξανδρος Βέλιος: Με ποιόν μίλησε λίγες ώρες πριν «φύγ��ι» - Κανόνισαν να συναντηθούν!

Μόνο στο star.gr: Ο ιατροδικαστής που έκανε την εκταφή του Αλέξανδρου Βέλιου

Την ΕΚΤΑΦΗ της σορού του Α. Βέλιου αποφάσισαν Εισαγγελέας και ΕΛ.ΑΣ.

Για πρώτη φορά η σύζυγος του Αλέξανδρου Βέλιου ΞΕΣΠΑΣΕ: «Ας σεβαστούν τον πόνο μου!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top