Ξυπνούν ΑΣΧΗΜΕΣ μνήμες- Ξεκινάει η δίκη για την Marfin έξι χρόνια μετά τον φονικό εμπρησμό

Έχασαν τη ζωή τους μία έγκυος και ακόμη δυο υπάλληλοι

Ξυπνούν ΑΣΧΗΜΕΣ μνήμες- Ξεκινάει η δίκη για την Marfin έξι χρόνια μετά τον φονικό εμπρησμό

​Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινάει, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους αλλά και σε ένα αγέννητο βρέφος. Επιπλέον η δίκη αφορά και την βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

050516112905_5118.jpg
Πρόκειται για επιθέσεις που είχαν γίνει κατά την διάρκεια ενός μεγάλου συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο, τον Μάιο του 2010. Στο εδώλιο του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου κάθεται ο Θεόδωρος Σίψας 34 ετών, που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, δράστης της επίθεσης με μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin!

050516112907_7583.jpg
Την ίδια στιγμή, στο εδώλιο κάθεται και ο 34χρονος Παύλος Αντρέεβ, που φέρεται υπαίτιος για την επίθεση στον ΙΑΝΟ μαζί με άλλους τρεις άγνωστους δράστες.

Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα και μετά από αρκετές αναβολές της δίκης, οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκονται στο δικαστήριο και περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τον φρικτό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη εντός του φλεγόμενου καταστήματος της τράπεζας.

050516112903_3137.jpg
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίσταση, αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top