Ιωάννινα: 9χρονη μπήκε στο χειρουργείο επειδή στο σχολείο την έλεγαν «Ντάμπο το ελεφαντάκι»!

Μητέρα καταγγέλλει περιστατικό bullying

Ιωάννινα: 9χρονη μπήκε στο χειρουργείο επειδή στο σχολείο την έλεγαν «Ντάμπο το ελεφαντάκι»!

Ακόμα ένα περιστατικό bullying έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία μίας μητέρας στα Ιωάννινα, σύμφωνα με την οποία η 9χρονη κόρη της κατέφυγε στο χειρουργείο επειδή ένας μεγαλύτερος σε ηλικία μαθητής την κορόιδευε για τα αυτιά της!

«Το κορίτσι χειρουργήθηκε στις 07/01/16 στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα λόγω αφεστώ��ων ώτων. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε λόγω της μεγάλης ψυχολογικής πίεσης που δεχόταν το παιδί από τους συμμαθητές της στο σχολείο λόγω δυσμορφίας των πτερυγίων της», αναφέρει η ιατρική γνωμάτευση, την οποία δημοσίευσε το epirus-tv-news, μαζί με την έγγραφη καταγγελία της μητέρας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

αναφορα 1 (513x800).jpg

Όπως αναφέρει η μητέρα της 9χρονης, πέρυσι, οπότε και φοιτούσε στην τετάρτη Δημοτικού, συχνά, τα άλλα παιδιά την αντιμετώπιζαν με ειρωνεία και, πολλές φορές, με επιθετικότητα. Ιδιαίτερα ένας μαθητής, ένα χρόνο μεγαλύτερός της, την αποκαλούσε «Ντάμπο το ελεφαντάκι» και τη χτυπούσε στα αφτιά!

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητέρα της μικρής απευθύνθηκε στον διευθυντή, ωστόσο, εκείνος δεν προέβη σε καμία ενέργεια εξαιτίας φερόμενων φιλικών σχέσεων με την οικογένεια του παιδιού που ασκούσε το bullying και το παιδί επέστρεφε στο σπίτι σε άθλια κατάσταση, κλαίγοντας και με συναισθήματα φόβου και μελαγχολίας, ενώ αρνιόταν να ξαναπάει στο σχολείο.

αναφορα 2 (513x800).jpg

Τελικά, η οικογένεια αποφάσισε να καταφύγει στην επέμβαση, προκειμένου «να παύσει το παιδί μου να υφίσταται όλη αυτή την ψυχολογική πίεση, που το έκανε να αισθάνεται μειονεκτικά, μέχρι και να παθαίνει κρίσεις πανικού», ενώ έκαναν αίτηση για μετεγγραφή της σε άλλο Δημοτικό σχολείο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top