Ο Φίλης απενεργοποιεί τα κινητά μαθητών και εκπαιδευτικών-Τέλος τα social media, μόνο Wikipedia

Αυστηρές οδηγίες και για τις φωτογραφίες - Θα εισακουστούν ή θα πάνε στα διαγραμμένα;

​“Delete” στον Νίκο Φίλη θα κάνουν οι μαθητές, όταν μάθουν την απόφαση του υπουργού Παιδείας για τα κινητά και τα social media!

Ο κύριος Φίλης, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έστειλε στις σχολικές μονάδες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται οι μαθητές να έχουν κινητά τηλέφωνα εντός του σχολείου!

Ο υπουργός Παιδείας κόβει τα sms… τo facebook, το Instagram, τo twitter και γενικά το socializing εντός του σχολείου, απαγορεύοντας παράλληλα το ανέβασμα φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι φωτογραφίες θα επιτρέπεται να δημοσιευτούν μόνο όταν το υποκείμενο των δεδομένων έχει δώσει τη συγκατάθεση του.

Μάλιστα, ο ανάλογος εξοπλισμός ��ου διαθέτει το σχολείο στα παιδιά θα χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια του μαθήματος και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας δίνει ανάλογες οδηγίες και στους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους είναι μονίμως online!

Από δω και στο εξής, δάσκαλοι και καθηγητές, όσο είναι στο σχολείο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, tablet, pc) μόνο για διδακτικούς σκοπούς. Με απλά λόγια απαγορεύονται οι.... selfies, τα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα παιχνίδια και οι κλήσεις. Πλέον, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ανοίγουν τις συσκευές τους μόνο για… ντοκιμαντέρ, Wikipedia και άλλα τέτοια!

Στην εξα��ρετική περίπτωση που ο µαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραµονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας τα κινητά τους τηλέφωνα. Σε αντίθετη περίπτωση, τα κινητά στο σχολείο αποτελούν πειθαρχικό αδίκηµα!

Και όλα αυτά σε μια εποχή, που το κινητό έχει γίνει είδος πρώτης ανάγκης, με τους μαθητές από τη μια πλευρά να το θέλουν κυρίως για διασκέδαση, και ψυχαγωγία και τους γονείς από την άλλη για να μπορούν να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή με τα παιδιά τους σε επικοινωνία. Καλές λοιπόν οι οδηγίες, αλλά μάλλον θα μείνουν στην θεωρία, αφού καλώς ή κακ��ς μας έχει ξεπεράσει η τεχνολογία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top