Έφοδος των Εισαγγελέων στο ΚΕEΛΠΝΟ μια μέρα μετά το ΝΤΟΥ στην εταιρία της συζύγου Στουρνάρα

Αιφνιδιαστική έρευνα - Όλο Παρασκήνιο

Έφοδος των Εισαγγελέων στο ΚΕEΛΠΝΟ μια μέρα μετά το ΝΤΟΥ στην εταιρία της συζύγου Στουρνάρα

Μετά την έφοδο στο γραφείο της εταιρίας της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα οι εισαγγελείς διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε αιφνιδιαστική έρευνα και στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η έφοδος στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για οικονομικές ατασθαλίες στο Κέντρο.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί, φέρονται να κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων, αλλά και αλληλογραφία, που αφορούν στην υπό έρευνα περίοδο 2011-2015, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμα για την εξέλιξη της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε γνωστή λίγες μόνο ώρες μετά την έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα Σταυρούλας Νικολοπούλου, η οποία φέρεται μέσω της εταιρίας της MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες, χιλιάδων ευρώ, από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν εισαγγελείς και κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας έκαναν έφοδο στην εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, με εντολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου!! Να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει έδρα στη Νέα Κηφισιά και τα γραφεία της βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το σπίτι του ζεύγους Στουρνάρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή επεσήμανε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια στιγμή που οι σχέσεις του κεντρικού τραπεζίτη με την κυβέρνηση είναι στο ναδίρ και ο λόγος είναι οι διοικήσεις των τραπεζών και κυρίως της Τράπεζας Αττικής.

Όπως ανέφερε η Κ. Μακρή, ο κ.Στουρνάρας είχε ζ��τήσει εδώ και πολύ καιρό την παραίτηση των διορισμένων από την κυβέρνηση μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τέλος Ιουλίου διαμήνυσε ότι αν σε τρεις μέρες δεν παραιτούνταν από το Δ.Σ. θα διόριζε Επίτροπο. Τότε ήταν που σημειώθηκε η πρώτη δημόσια κόντρα, όταν βγήκαν δηλαδή κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσά τους και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και έλεγαν για τον κ. Στουρνάρα ότι «δεν είναι υπουργός του Σαμαρά αλλά κεντρικός τραπεζίτης». Το Δ.Σ. τελικά παραιτήθηκε, αλλά ξεκίνησε ένας νέος γύρος «μπρα ντε φερ» σχετικά με το ποιοι θα είναι οι διάδοχοι. Η κυβέρνηση πρότεινε τον Γεράσιμο Σαπουτζόγλου και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αλλά ο κ.Στουρνάρας διαμήνυσε εκ νέου στην κυβέρνηση ότι δεν δέχεται τον ορισμό τους. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, οι οποίες δεν οδήγησαν κάπου, με αποτέλεσμα ο κεντρικός τραπεζίτης να αποφασίσει να τους απορρίψει. Όταν χθες Πέμπτη το ανακοίνωσε, λίγο αργότερα εισέβαλλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στην εταιρία της συζύγου του.

Δείτε επίσης:

Με φόντο την Attica Bank και την εισαγγελική έρευνα: «Ψήνεται» συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα

Πόλεμος Στουρνάρα-κυβέρνησης μετά το «όχι» της ΤτΕ στη νέα διοίκηση της Attica Bank

Έφοδος εισαγγελέων στην εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα - Τι συνέβη

ΟΛΟ το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της σύγκρουσης Στουρνάρα με την κυβέρνηση για την Τράπεζα Αττικής

Ο Στουρνάρας απαντά: Ευπρόσδεκτη η έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Τραπεζικής Ευστάθειας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top