Βγόντζας στο Star:Η κυβέρνηση λέει ψέματα.Τα κανάλια είχαν άδεια!ΚΕΝΑ στον έλεγχο πόθεν έσχες

Το… ανύπαρκτο ρευστό και η «υπόσχεση ιδιοκτησίας»

​Πελώριες ευθύνες και τεράστιες παραλείψεις στη διενέργεια του ελέγχου πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες, αποκάλυψε το ρεπορτάζ του Star.

Πάμε σήμερα να δούμε βήμα- βήμα τα νομικά κενά με τη βοήθεια του γνωστού δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα.

ξ.jpg
«Ας ξεκινήσω από το πρώτο… Ποιος ελέγχει το πόθεν έσχες. Σε αυτή την κορυφαία πρωτοβουλία της Πολιτείας μια ιδιωτική εταιρία ελέγχει το πόθεν έσχες; Γιατί όταν υπάρχει ειδική Αρχή, η οποία ελέγχει τα πόθεν έσχες; » διερωτάται ο γνωστός νομικός.

Και συνεχίζει: «Παρόλα αυτά και αυτή η επιτροπή κάποιους κανόνες έχει. Δεν περιμένει (να δει) τι εισόδημα έχεις αλλά αν τα έχεις τα λεφτά. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο».

Ο γνωστός δικηγόρος ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι να έχεις στα χέρια σου τα λεφτά… ζεστά και όχι να λες ότι μπορείς να τα έχεις.

«Και μάλιστα για να μην φέρουν κάποιοι από ξένες τράπεζες που δεν αναγνωρίζονται, το λέει ρητά (η νομοθεσία), αν έχεις καταθέσεις σε ξένη τράπεζα πρέπει να είναι αναγνωρισμένη. Το ξεκαθάρισε αυτό ακόμη και η προκήρυξη» υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν μετρητά χρήματα σε όλους- Υπάρχει υπόσχεση ιδιοκτησίας

«Το πρώτο που έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε είναι το πότε έπρεπε να έχεις το ρευστό, το ζεστό χρήμα. Κατά το χρόνο που διεξήχθη η δημοπρασία. Όχι, αργότερα.

Διότι όταν έχουμε έλεγχο του πόθεν έσχες πρέπει να κατανοήσουμε κάτι πολύ απλό. Είναι θεσμός πόθεν έσχες. Το «έσχες» είναι αόριστο. Αν έλεγε ο νόμος ότι «μου αρκεί και η δήλωση σου ότι θα αποκτήσεις και θα δικαιολογήσεις πως το απέκτησες, στο μέλλον» τότε δεν θα είχαμε αυτές τις δυο λέξεις.

Σημασία έχει πόσα (χρήματα) έχεις μέχρι σήμερα. Και αυτό το λέει καθαρά ακόμη και η προκήρυξη. Μιλάει για καταθέσεις, ζεστό χρήμα» τονίζει ο Αντώνης Βγόντζας.

Ποιος έχει την ευθύνη για τον «έλεγχο» των πόθεν έσχες

«Υπάρχει η νόμιμη επιτροπή που ελέγχει το πόθεν έσχες, υπάρχει επικουρικά το ΕΣΡ που ελέγχει, με το νόμο που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση, το πόθεν έσχες και η δική τους επιτροπή η οποία μας είπε ότι δεν την κάναμε εμείς την δουλειά, το είδαμε μαζί με την Grant Thornton. Αυτό δεν επιτρέπεται. Αυτή η παραχώρηση εξουσίας σε μία επιτροπή αγνώστου συνθέσεως δεν μπορεί με τίποτα να γίνει ανεκτό» τονίζει.

«Θα σας πω κάτι. Υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα το οποίο δεν το έχετε πει οι πιο πολλοί. Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν άδεια και μάλιστα ήμουν μέλος της συνθέσεως του ΕΣΡ το 1992 και γνωμοδοτήσαμε υπέρ της παροχής αδειών και είχαμε δώσει εννέα ή δέκα άδειες σε όσους είχαν ζητήσει τότε, με κανόνες και δεοντολογία. Άρα ανομία δεν υπήρχε» κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι το Star είχε τονίσει από την πρώτη στιγμή πως έχει νόμιμη άδεια από το 1992… Αυτό δηλαδή που επιβεβαίωσε και ο γνωστός δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας. ΔΕΙΤΕ το βίντεο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top