Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30/9 η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου

Μετά τις προσφυγές Star, Alpha Mega, Antenna, Skai, E και ΕΙΤΗΣΕΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30/9 η πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου

​Η ώρα της κρίσης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς φτάνει στις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ορίστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, η οποία καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Η πρώτη διάσκεψη επί της ουσίας θα θέσει επί τάπητος τα βασικά νομικά ζητήματα, όπως π.χ το παραδεκτό των προσφυγών και στη συνέχεια, αν κρίνει πως δεν υπάρχουν νομικά ζητήματα θα μπει στην ουσία για τα επιμέρους επιχειρήματα των τηλεοπτικών σταθμών. Δεν θεωρείται σφόδρα πιθανό πάντως η Ολομέλεια να καταλήξει σε απόφαση με μια μόνο διάσκεψη (ούτε αποκλείεται βέβαια) αφού πιθανολογείται πως λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα χρειαστούν περισσότερες. Ο ορισμός όμως της πρώτης εξ αυτών σημαίνει πως οδεύουμε προς οριστική απόφαση, πιθανόν, στα τέλη Οκτωβρίου.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας οι οποίοι στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες προσφυγές συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top