Τελευταία Εξέλιξη: Μπλοκάρεται η υποψηφιότητα Ντογιάκου στην εισαγγελία εφετών

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές

Τελευταία Εξέλιξη: Μπλοκάρεται η υποψηφιότητα Ντογιάκου στην εισαγγελία εφετών

​Μπλοκάρεται η υποψηφιότητα του Ισίδωρου Ντογιάκου στην Εισαγγελία Εφετών μετά την ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών με την οποία τιμωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, που προτίθετο να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα.

Με την ποινή αυτή ο κ.Ντογιάκος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του προσεχούς Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των νέων προϊσταμένων των δικαστηρίων στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου.

Σε πρώτο βαθμό ο κ.Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με την ποινή της απλής επίπληξης, ωστόσο μετά την έφεση που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το θέμα Ντογιάκου επανήλθε στο δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο και επέβαλε βαρύτερη ποινή, η οποία πλέον μπλοκάρει την συμμετοχή στου στις επικείμενες εκλογές.

Η συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στον κ.Ντογιάκο μετά τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του επειδή είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».
Η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών έγινε δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η κίνηση αυτή «αποτελεί προσπάθεια της μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με παντελώς αβάσιμη αιτιολογία».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top