Η μοναδική μητέρα που αντέδρασε στο Ωραιόκαστρο μιλά στο star.gr-Η απίστευτη καταγγελία της

Πολλοί γονείς νιώθουν ότι παραπλανήθηκαν-Αφήνει σαφείς αιχμές για τον Δήμαρχο/Πρώτη ανάρτηση: 14/09/2016 16:44

​Η άλλη όψη του νομίσματος στο ξενοφοβικό παραλήρημα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στο Ωραιόκαστρο, είναι μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, η Κατερίνα Καρανικολάου, η οποία ήταν η μοναδική (μαζί με άλλους πέντε γονείς), που όρθωσε το ανάστημα της στην απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, λέγοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον ρατσισμό.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει σάλος στη περιοχή, καθώς με απόφαση του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, αντιδρά στην έλευση προσφυγόπουλων στο σχολείο, απειλώντας μέχρι και με καταλήψεις!

Σε επικοινωνία που είχε το star.gr με την Κατερίνα Καρανικολάου, μας εξήγησε πώς ξεκίνησε όλο αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Α. Γαβότση, (ο οποίος πριν από μερικές ημέρες έδωσε δείγματα παρόμοιας συμπεριφοράς) μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

(Η Κατερίνα Καρανικολάου)

10429834_313131982144572_2004851148498097879_n.jpg

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

«Όλο αυτό ξεκίνησε με ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο Δήμαρχος ο κύριος Γαβότσης, ο οποίος είπε ότι έχει έρθει ένα ΦΕΚ από το Υπ. Παιδείας που λέει ότι τα προσφυγόπουλα θα μπουν στα σχολεία, και κάλεσε ουσιαστικά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους πολίτες να αντιδράσουν. Και κάποιοι από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στους οποίους είχε κάποια πρόσβαση ή κάποια γνωριμία, αντέδρασαν αμέσως» μας εξηγεί η κα. Κατερίνα Καρανικολάου.

ΣΤΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ… «ΣΤΟ ΠΟΔΙ»-ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ

«Ο Σύλλογος του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου στον οποίο είμαι μέλος μέσα σε μια μέρα έστησε μια συνέλευση με πολύ γρήγορες διαδικασίες, δίχως να ακούσει την αντίθετη γνώμη ο Πρόεδρος όπως του προτείναμε, να περιμένουμε λίγες ημέρες, να ενημερωθούμε, να δούμε τι απόψεις έχουν οι γονείς, να το συζητήσουμε χωρίς βία και βεβιασμένες κινήσεις χωρίς αποτέλεσμα. Παρ΄όλ΄αυτά ο Πρόεδρος έστησε την συνέλευση, ήρθαν 71 γονείς τους οποίους είχε ενημερώσει από πριν από το τηλέφωνο ότι πρόκειται να έρθουν προσφυγόπουλα στα σχολεία, τα οποία έχουν φυματίωση,τα οποία έχουν ηπατίτιδα και είναι άρρωστα και θα κολλήσουν τα δικά μας τα παιδιά και πρέπει να αντιδράσουμε. Οι γονείς προϊδεασμένοι ότι πρέπει να αντιδράσουν και πρέπει να έχουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν όλη αυτή την ιστορία, δεν κάθισαν καθόλου να συζητήσουν το διά ταύτα της υπόθεσης».

Δίχως να μασά τα λόγια της, η κα. Καρανικολάου επαναλαμβάνει πως η όλη ιστορία «ξεκίνησε από τον Δήμαρχο. Μέσω ενός ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου που έκανε, κάλεσε τους φορείς του Δήμου να αντιδράσουν. Οι Σύλλογοι γονέων αντέδρασαν –κάποιοι από αυτούς-, ίσως είναι και κάποιο πολιτικό παιχνίδι στη μέση για να αντιδράσουν τόσο γρήγορα. Γιατί δυο Σύλλογοι που αντέδρασαν, του 5ου Ωραιοκάστρου και του 1ου Παλαιοκάστρου, έδωσαν στους γονείς ανήμερα της συνέλευσης το ίδιο ψήφισμα ουσιαστικά. Αυτό το κειμενάκι έλεγε, ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν μεταδοτικές αρρώστιες και δεν είναι σε καλή υγειονομική κατάσταση. Ως εκ τούτου δέχεστε να έρθουν στο σχολείο μας; Οπότε 71 γονείς απάντησαν ΟΧΙ».

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΤΟ ΥΠΕΘΕΣΑΝ ΑΠΟ ΦΗΜΕΣ

«Κανείς δεν γνώριζε τι έχουν αυτά τα παιδιά, αλλά από φήμες του τύπου άκουσα, είδα, μου είπαν κτλ. Εγώ σηκώθηκα και τους είπα ότι έχω διαβάσει την συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΕΛΠΝΟ ότι τα παιδιά δεν έχουν μεταδοτικές νόσους πέραν των ψειρών (που έχουν όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία) και ψώρας, τα οποία αντιμετωπίζονται, είναι διπλά εμβολιασμένα, και από την Ειδομένη και από το Ωραιόκαστρο, είναι ίσως πολύ καλύτερα θωρακισμένα και από τα δικά μας παιδιά. Αλλά παρόλα αυτά υπήρχε τέτοιο κλίμα ξενοφοβίας, ρατσισμού και υστερίας, που δυστυχώς δεν εισακούστηκα».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 77 ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ 6:

«Έχω τρία παιδιά στο Δημοτικό και ένα στο Γυμνάσιο. Είμαι μέλος και των δυο Συλλόγων Δημοτικού και Γυμνασίου, και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ωραιοκάστρου, δηλαδή του Δευτεροβάθμιου Οργάνου των Γονέων στο Ωραιόκαστρο. Υπήρξαν άλλοι πέντε γονείς οι οποίοι αποχώρησαν από την διαδικασία, λέγοντας ότι αυτό το πράγμα που στήνεται εμάς δεν μας εκφράζει και φεύγουμε. Η δική μου ψήφος ήταν ότι δέχομαι να έρθουν τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο μας αρκεί να είναι πλήρως καλυμμένα υγειονομικά».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ:

«Τους εξήγησα πολλές φορές γιατί είμαι κτηνίατρος και επιδημιολόγος και έχω μια σχέση με το αντικείμενο, ότι αυτό το εμβόλιο δεν γίνεται πουθενά πια. Και ίσως, ίσως λέω, έχω ακούσει ότι αυτό το εμβόλιο έχει πια μικρή αποδοτικότητα και πρέπει να επανελεγχθεί αν πρέπει να γίνεται στα παιδ��ά. Δεν αφορά μόνο τα προσφυγόπουλα ή τα Ελληνόπουλα. Είναι ένα εμβόλιο που δεν γίνεται γενικώς».

ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΝ

«Πρέπει να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο ξανά για να δούμε πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το χάος που προκλήθηκε. Και αρκετοί γονείς βέβαια εκ των υστέρων μου λένε ότι εμείς παραπλανηθήκαμε από την διαδικασία. δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε φασίστες, ούτε ξενοφοβικοί. Αν είναι υγειονομικά καλυμμένα ευχαρίστως να έρθουν στο σχολείο μας» τονίζει η κα. Καρανικολάου.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ:

«Πέρυσι τον Μάρτιο έκανα μια πρόταση στο ίδιο Διοικητικό Συμβούλιο, να βοηθήσουμε τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος έκανε μια κίνηση να μαζέψει υγειονομικό υλικό για τα παιδιά των Διαβατών, τα προσφυγόπουλα, που είναι σαν τα δικά μας και υπέφεραν από πολλές ελλείψεις. Παρ΄όλ΄αυτά το ΔΣ αποφάσισε ότι δεν βοηθάμε προσφυγόπουλα παρά μόνο Ελληνόπουλα. Έβγαλε μια τέτοια απαράδεκτη ανακοίνωση. Και όχι μόνο έβγαλε τέτοια απόφαση, αλλά όταν θέλησα να την καταγράψω στο βιβλίο πρακτικών, με ανάγκασαν σε παραίτηση. Με καθαίρεσαν από Γραμματέα του Συλλόγου γιατί μου είπαν ότι δημοσιοποιώ τα ιδιαίτερα του Συλλόγου, θαρρείς και είναι μια παρέα ο Σύλλογος και όχι Συνδικαλιστικό όργανο!»

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εισαγγελέα για το ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟ παραλήρημα στο Ωραιόκαστρο

Ωραιόκαστρο ΒΙΝΤΕΟ: Ο δήμαρχος παροτρύνει τους πολίτες να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ προσφύγων

Η συνταξιούχος μαία από το Ωραιόκαστρο που αποδόμησε τον ρατσισμό σε 5 λεπτά!

ΘΥΕΛΛΑ για την άρνηση γονιών να δεχθεί σχολείο στο Ωραιόκαστρο προσφυγόπουλα- Τι λένε οι ίδιοι

Φίλης για Ωραιόκαστρο:Ακατανόητη η συμπεριφορά γονέων να μην δέχονται προσφυγόπουλα στο σχολείο

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Γονείς απειλούν με κατάληψη σχολείο αν δεχθεί προσφυγόπουλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top