Μια καλή είδηση! Πρόσβαση με ένα κλικ σε ΟΛΑ τα δημόσια έγγραφα-Μειώνεται το χαρτομάνι

ΤΕΛΟΣ σε πρωτόκολλα σφραγίδες και κλητήρες

Μια καλή είδηση! Πρόσβαση με ένα κλικ σε ΟΛΑ τα δημόσια έγγραφα-Μειώνεται το χαρτομάνι

Σημαντικό χτύπημα στη γραφειοκρατία θα επιφέρουν η ηλεκτρονική διασύνδεση 280 βάσεων δεδομένων, με την οποία θα δημιουργηθεί το Μητρώο Πολιτών, και η υποχρεωτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Εσωτερικών.

Ουσιαστικά με δύο δράσεις που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και τις συναλλαγές του κράτους με τους πολίτες το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει να μειώσει τη γραφειοκρατία και τον χρόνο ανταπόκρισης των δημοσίων υπηρεσιών στις αιτήσεις των πολιτών.

Με την υποχρεωτική ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των δημοσίων ��πηρεσιών καταργούνται ουσιαστικά τα γραπτά εσωτερικά πρωτόκολλα και η μεταφορά εγγράφων με κλητήρες από τη μία υπηρεσία στην άλλη.

Μειώνεται δραστικά ο χρόνος διεκπεραίωσης και εξοικονομούνται εργατοώρες αλλά και χρήματα από την κατάργηση των εγγράφων και την ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών. Παράλληλα εργαζόμενοι που απασχολούνταν ως κλητήρες για τη μεταφορά εγγράφων αναμένεται να μετεκπαιδευθούν και να αξιοποιηθούν σε νέες θέσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top