Και ΝΕΟ αυστηρό μήνυμα του προέδρου του ΣτΕ στον Α. Τσίπρα

«Δεν είναι a la carte οι δηλώσεις μου που αφορούν την ανεξαρτησία του Ανώτατου Δικαστηρίου»

Και ΝΕΟ αυστηρό μήνυμα του προέδρου του ΣτΕ στον Α. Τσίπρα

​Νέο ηχηρό μήνυμα στέλνει στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, μετά από την απόπειρα του Α. Τσίπρα την Κυριακή στη ΔΕΘ να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αναφέρει στη στήλη του στα Νέα ο Γ. Παπαχρήστος, ο οποίος μίλησε μαζί με τον κ. Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του ΣτΕ έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη.

«Δεν είναι a la carte οι δηλώσεις μου που αφορούν την ανεξαρτησία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ισχύουν όλα όσα είχα δηλώσει πριν από το καλοκαίρι με την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης της προσφυγής των καναλαρχών κατά του Νόμου Παππά. Καλύπτουν τα πάντα και όλες τις πλευρές», είπε στο γνωστό δημοσιογράφου ο κ. Σακελλαρίου.

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε δηλώσει:

«Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιασδήποτε φύσεως ενέργειες χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως, σε εκκρεμή μάλιστα δίκη, εκτός του ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου, πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

Μάλιστα ο κ. Σακελλαρίου επεσήμανε στον δημοσιογράφο των Νέων, ότι «τηρεί αποστάσεις και προς τη μία πλευρά και προς την άλλη», ξεκαθαρίζοντας ότι «όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν είναι δικαστής του δια ταύτα».

«Ψυχραιμία συνιστώ. Είναι μια δύσκολη υπόθεση και πρέπει να αφεθούμε νηφάλιοι να κρίνουμε», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top