Tο star.gr πήγε για ΣΧΟΛΙΚΑ: Ήρθε η... λίστα και άρχισαν οι γονείς τα χάπια για την ΠΙΕΣΗ!

Τσουχτερό το κόστος για να αγοράσουν τα απαραίτητα οι μαθητές

Tο star.gr πήγε για ΣΧΟΛΙΚΑ: Ήρθε η... λίστα και άρχισαν οι γονείς τα χάπια για την ΠΙΕΣΗ!

​Τα σχολεία άνοιξαν κι αν και οι περισσότεροι γονείς νιώθουν την ίδια αγωνία με τα παιδιά τους για να πάει καλά η χρονιά, νιώθουν λίγο περισσότερη για το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, αφού τα χρήματα στην τσέπη είναι λιγοστά και πρέπει να καλυφθούν με αυτά και άλλες πάγιες και αρκετά υψηλές δαπάνες.

Με το πρώτο κουδούνι οι μαθητές πήραν και την... περιβόητη λίστα με όλα όσα θα χρειαστούν από γραφική ύλη για τη σχολική χρονιά. Κι εδώ ξεκινά ο... Γολγοθάς των γονιών.

sxolika1.jpg

Γύρω στα 100 ευρώ θα χρειαστούν φέτος οι γονείς για κάθε παιδί, ώστε να τους αγοράσουν τις τσάντες τους, τις κασετίνες, τα τετράδια, τα μολύβια και ό,τι άλλο χρειαστούν.

"Είναι πολύ ακριβές οι τιμές για τις εποχές που ζούμε", είπε στο star.gr η κυρία Παναγιώτα, μητέρα δύο παιδιών. "Έκανα μια έρευνα αγοράς, μήπως και βρω καλύτερες τιμές, αλλά πάνω κάτω είναι ίδιες. Μόνο για γραφική ύλη έδωσα 50 ευρώ", πρόσθεσε.

sxolika3.jpg

Μαζί της συμφώνησε και η κυρία Κατερίνα, μητέρα ενός αγοριού 8 ετών.

"Θες συνολικά 100 ευρώ για να ξεκινήσει το παιδί τη σχολική χρονιά. Είναι πάρα πολλά χρήματα για τις εποχές που διανύουμε", είπε.

Η ποικιλία στα διάφορα είδη είναι μεγάλη, όπως και οι τιμές, αφήνοντας τουλάχιστον ένα μικρό περιθώριο στους γονείς για να επιλέξουν αυτό που συμφέρει την τσέπη τους.

sxolika4.jpg

Οι τιμές στις σχολικές τσάντες κυμαίνονται από 20 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 70 ευρώ, ενώ για κασετίνες ένας γονιός μπορεί να δώσει από 3 ευρώ έως 12 ευρώ.

Τσουχτερές είναι οι τιμές και στα τετράδια, αφού όπως είπε η κυρία Φωτεινή, μητέρα τριών παιδιών, "είναι παράλογο ένα απλό πενηντάφυλλο τετράδιο να κάνει πάνω από ένα ευρώ".

sxolika5.jpg

Με μια μικρή έρευνα πάντως του star.gr, είδαμε ότι οι τιμές των τετραδίων ξεκινούν από 0,59 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 6 ευρώ. Οι τιμές στα μολύβια κυμαίνονται από 0,99 ευρώ έως 2,99 ευρώ, ενώ στις γόμες και στις ξύστρες από 0,99 ευρώ έως και 3,99 ευρώ.

Κι αν το καμάρι σας είναι και καλλιτεχνική φύση, τότε υπολογίστε για μαρκαδόρους και λοιπά ήδη ζωγραφικής και σχεδίου από 1,99 ευρώ έως και 5,99 ευρώ.

sxolika2.jpg

"Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Για να πάνε τα παιδιά μου σχολείο χρειάζομαι μάνι μάνι 200 ευρώ. Και φυσικά δεν υπολογίζω σε αυτά, τα χρήματα που πρέπει να δώσω για τις ξένες γλώσσες τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες", είπε ο κ. Κώστας.

sxolika7.jpg

Ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος μήνας και... πολυέξοδος! Κουράγιο γονείς... θα τα καταφέρετε και αυτή τη χρονιά να προσφέρετε το καλύτερο δυνατό στα βλαστάρια σας.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε επίσης:

Το κουδούνι χτύπησε στα σχολεία! Τα πρωτάκια έκλεψαν την παράσταση-ΦΩΤΟ star.gr

Προβλήματα με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία:Μαθητές σε κοντέινερ και νηπιαγωγεία σε μαγαζιά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top