Ανατριχιαστική αποκάλυψη:Είχε η Μύκονος βρικόλακα;-Ο νησιώτης που δολοφονήθηκε και «επέστρεψε»

Πώς τον εξολόθρευσαν οι κάτοικοι

Ανατριχιαστική αποκάλυψη:Είχε η Μύκονος βρικόλακα;-Ο νησιώτης που δολοφονήθηκε και «επέστρεψε»

​Την δεκάδα με τις «παραφυσικές εμφανίσεις της Γηραιάς Ηπείρου» παρουσιάζει το listverse.com, έχοντας στο νούμερο ένα τον… βρικόλακα της Μυκόνου!

Ναι καλά διαβάσατε. Στο TOP 10 του, το listverse αναφέρει πως το «Νησί των Ανέμων» είχε το 1700 έναν «Vrykolaka» όπως το αναφέρει στον τίτλο με λατινικούς χαρακτήρες.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Μύκονο, το 1.700, ο Γάλλος βοτανολόγος, Joseph Pitton de Tournefort, έμαθε για έναν νεκρό χωρικό ο οποίος επέστρεφε τα βράδια στη ζωή.

μυκονος.jpg

Μετά τη δολοφονία του από έναν άγνωστο κι ενώ εκείνος εργαζόταν σε χωράφια, ο άνδρας υποτίθεται πως έγινε βρικόλακας ένα αθάνατο πλάσμα παρόμοιο με τα βαμπίρ της ανατολικής Ευρώπης.

Στην αρχή, αυτός ο βρικόλακας ήταν κυρίως ακίνδυνος, αναποδογύριζε έπιπλα και αγκάλιαζε τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή όμως οι νησιώτες ενοχλήθηκαν, έθαψαν τον βρικόλακα και ξερίζωσαν την καρδιά του.

Αυτό δεν σταμάτησε τον βρικόλακα, ο οποίος άρχισε να δέρνει τους ανθρώπους, να καταστρέφει τις στέγες τους και να τους κλέβει το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον Tournefort, μερικοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και άλλοι επισκέφθηκαν τον τάφο του βρικόλακα για να του επιτεθούν με ένα σπαθί ενώ αυτός κοιμόταν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τελικά, οι αρχές διέταξαν τον βρικόλακα να μετα��ινηθεί στο κοντινό νησί του Αγίου Γεωργίου, όπου το σώμα του πυρπολήθηκε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top