Προβλήματα με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία:Μαθητές σε κοντέινερ και νηπιαγωγεία σε μαγαζιά

Ελλείψεις, κενά και ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστά��εις (VIDEO STAR)

​Κοντέινερ που δε μπορούν να κρατήσουν ούτε τα νερά της βροχής. Αυτές είναι οι σχολικές αίθουσες για του�� μαθητές 21ου δημοτικού στο Μενίδι. Το σχολείο άνοιξε μετρά το σεισμό του 1999 όπου τοποθετήθηκαν λυόμενες κατασκευές, οι οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα.

«Μόλις βρέχει όλοι οι γονείς είναι σε επιφυλακή. Περνάει νερό από τις πρίζες, τσιτσιρίζουνε δε μπορούν να ανάψουν ερκοντίσιον δε μπορούν να ζεσταθούν τα παιδιά το χειμώνα» λέει στην κάμερα του Star η γονέας, Σοφία Μαυρέλη.

Τα κοντέινερ ήταν ήδη μεταχειρισμένα όταν τοποθετήθηκαν στο σχολείο. Αποτέλεσμα να έχουν υποστεί πολλές φθορές μέσα στα χρόνια, καθώς τα πατώματα έχουν σαπίσει και οι γονείς αναγκάζονται να τα επιδιορθώσουν με μπαλώματα.

Το σχολείο στο Μενίδι είναι η σταγόνα στον ωκεανό. Οι μαθητές του 9ου ΕΠΑΛ στα Σεπόλια αναγκάζονται και εκείνοι για πάνω από δέκα χρόνια να κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Την ίδια ώρα, η διδασκαλική ομοσπονδία καταγγέλλει για ένα νηπιαγωγείο στα Γιαννιτσά:

«Υπάρχουν νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται σε καταστήματα και αναγκάζονται τα παιδιά να περνούν σε παιδικές χαρές απέναντι για να παίξουν» λέει ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάση Κικίνης.

Όμως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Με το καλημέρα, στα σχολεία φαίνεται πως υπάρχουν κενά στις θέσεις των διδασκόντων:

«Είναι γύρω στις 14.000 αυτοί που χρειάζεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση μόνο για να λειτουργήσει πλήρως. Μέχρι τώρα διορίστηκαν 6.500 μόνο αναπληρωτές» συμπληρώνει ο Θανάσης Πιπίνης.

«Φαίνεται ότι φέτος εμφανίζονται λιγότερα κενά στο κέντρο της Αθήνας, αυτό οφείλεται στη μείωση των ωρών» εξηγεί ο Γιάννης Φάσαρης, Αντιπρόεδρος της 1ης ΕΛΜΕ:

Τέλος, ορισμένοι σύλλογοι εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι στην ανατολική Αττική τριάντα τάξεις δεν είχαν δάσκαλο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top