Απόφαση ΣτΕ από το 2014: Το ΕΣΡ αποφασίζει για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ίδια θέση επανέλαβε και τον Νοέμβριο του 2015

Απόφαση ΣτΕ από το 2014: Το ΕΣΡ αποφασίζει για τις τηλεοπτικές άδειες

Μία μεγάλη αποκάλυψη η οποία αναμένεται να προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση έκανε η «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα από το 2014 υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που χρήζει υπεύθυνο το ΕΣΡ για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

«Η χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, ο έλεγχος της εξυπηρέτησης των σκοπών του δημοσίου συμφέροντος και η επιβολή κυρώσεων ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει το άρθρο 15 του Συντάγματος.

Μάλιστα, την ίδια διατύπωση- που προφανώς θεωρεί αντισυνταγματική την πρόσφατη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών όχι από το ΕΣΡ, αλλά από την κυβέρνηση- επαναλαμβάνει η Ολομέλεια του ΣτΕ σε δεύτερη απόφαση της που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2015.

Η απόφαση του 2014, η οποία είναι γνωστή στους συνταγματολόγους θα αποτελέσει ένα από τα βασικά επιχειρήματα τους στη νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που θα κληθεί να κρίνει τελεσίδικα αν η επιλογή του κ. Παππά να χορηγήσει μόνος του τις άδειες ήταν αντισυνταγματική ή όχι.

Η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει μέσα του επόμενου μήνα και θεωρείται βέβαια κρισιμότατη για την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης, καθώς θα είναι πολιτικός κόλαφος να κριθεί αντισυνταγματικό το σχέδιο της, για το οποίο σήμερα πανηγυρίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top