ΦΑΟΥΛ ο Τσίπρας λένε κύκλοι του ΣτΕ-Κανείς δεν προκαταβάλλει δικαστικές αποφάσεις

''Τραβάνε το αυτί του πρωθυπουργού'' οι δικαστές για την διατύπωση των προσωπικών του εκτιμήσεων

ΦΑΟΥΛ ο Τσίπρας λένε κύκλοι του ΣτΕ-Κανείς δεν προκαταβάλλει δικαστικές αποφάσεις

Το ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μία δικαστική απόφαση και τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων, επισημαίνουν πηγές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχολιάζοντας την πρόβλεψη του Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας, ουσιαστικά, σύμφωνα και με νομικούς, επιχείρησε να επηρεάσει την απόφαση του ΣτΕ περί συνταγματικότητας του νόμου Παππά, υποστηρίζοντας πως το δικαστήριο δεν πρόκειται να ακυρώσει το διαγωνισμό, αφού το δημόσιο όφελος είναι μεγάλο.

Πηγές του ΣτΕ σχολιάζουν πως η έκδοση αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζει την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας, αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δικαστικές πηγές αναφέρουν πως υπάρχει ήδη νομολογία και, μάλιστα, πρόσφατη, για τη συνταγματική αρμοδιότητα του ΕΣΡ στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών. Οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, που ελήφθησαν το 2014 και το 2015, αφορούσαν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τώρα, η Ολομέλεια δεν δεσμεύεται να πει το ίδιο, ωστόσο, οι δύο προηγούμενες αποφάσεις θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κρίση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος και μπαράζ αντιδράσεων από την πρόβλεψη του Τσίπρα για την απόφαση του ΣτΕ

Αδιάβαστος ο πρωθυπουργός: Οι δημοσιογράφοι έκαναν απεργίες όταν έκλεισε η ΕΡΤ - Δείτε πότε!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top