ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ στη ΘΑΣΟ! Κάηκαν σπίτια – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Εγκλωβίστηκαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

​Ανεξέλεγκτη παραμένει από τα ξημερώματα η φωτιά που ξέσπασε στη Θάσο από τ��υς κεραυνούς, με τις αρχές να έχουν εκκενώσει τέσσερις οικισμούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί και σπίτια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το kavalanews, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του στην προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι ότι με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4Χ4 επετεύχθη η μεταφορά του πυροσβέστη σε ασθενοφόρο και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου και διαγνώστηκε συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και ποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

thasos1.jpg

Επίσης, στην περιοχή Καζαβητίων εγκλωβίστηκαν οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Παπαφιλίππου και Κ. Μορφίδης, οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς.

Εκεί όμως οι πυκνοί καπνοί τους κύκλωσαν, ενώ οι φωτιά πλησίαζε επειλητικά και δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν με ασφάλεια στον Πρίνο.

Τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

thasos.jpg

Το χωριό Καζαβίτι εκκενώθηκε, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί σπίτια στο χωριό Θυμωνιά που βρίσκεται μεταξύ Αλυκής και μονής Αρχαγγέλου.

Διαβάστε επίσης:

Από άκρη σε άκρη ΚΑΙΓΕΤΑΙ η Θάσος! Εκκενώθηκε οικισμός- Απαγόρευση απόπλου από Καβάλα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top