ΘΕΟΜΗΝΙΑ στα Τρίκαλα! Πλημμύρισαν σπίτια, πνίγηκαν ζώα- Καταστράφηκαν καλλιέργειες! ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Συστήνεται στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα

​Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο από Χρυσομιλιά και Καστανιά προς Καλαμπάκα και Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση των ποταμών έχει καταστήσει την κυκλοφορία ανέφικτη.
plhmmyra-kalampaka3.jpg
Στο κομμάτι αυτό η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, απεγκλώβισαν πολ��τες όπου απαιτήθηκε.
οοο.jpg
Οι κάτοικοι των περιοχών Παραποτάμου, Βαλομανδρίου, Ριζώματος, Πλατάνου, Σπαθάδων, Αρδανίου, Χαϊδεμένης έζησαν εφιαλτικές στιγμές τη νύχτα που μας πέρασε, ενώ στα Αμπέλια Κλεινοβού κατέρρευσε γέφυρα.
Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές εγκαταστάσεις, καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, με τους αγρότες να είναι σε απόγνωση, ενώ τα ζώα δεν γλίτωσαν από τη σαρωτική κακοκαιρία.
ζωα.jpg
Ο Πηνειός υπερχείλισε ενώ οι φωτογραφίες του αγριεμένου Ληθαίου ποταμού είναι πραγματικά τρομακτικές.
14273401_10206871027885375_932355754_o.jpg
Ιδιαίτερη διαίτερη προσοχή, τονίζεται, πρέπει να δοθεί σε όσους κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων λόγω των κατολισθήσεων από τις έντονες βροχοπτώσεις. Περίπου 25 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν μαζί με οχήματα τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε όλο το οδικό δίκτυο.
14315681_10206871027685370_354484870_o.jpg
Καθώς τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνει στους πολίτες να μην προσπαθούν να διασχίσουν γέφυρες όταν το ύψος του νερού είναι μεγάλο, όταν δεν υπάρχει επαρκής ορατότητα, όταν βρέχει και να ενημερώνουν αμέσως την Πυροσβεστική και την Τροχαία, όταν συναντούν τέτοια περιστατικά.
πηγή: trikalaola
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top