Κόπηκε στα δυο η Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου:Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και τρένα

Ποτάμι ο δρόμος

Κόπηκε στα δυο η Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου:Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και τρένα

​Η ισχυρή βροχόπτωση που έπεσε την Παρασκευή, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον οδικό άξονα Λαμίας - Καρπενησίου όπου τα ρέματα κατέβασαν νερά, χώματα και φερτές ύλες με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπερνάει το μισό μέτρο και πολλά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία, ωστόσο είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής λόγω του μποτιλιαρίσματος.

Μάλιστα στο ύψος που βρίσκεται το φυτώριο μετά τη γέφυρα του Σταυρού, εγκλωβίστηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μεταφέρε ασθενή, καθως επίσης και ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες κάνουν όπου μπορούν έρευνες μήπως έχει παρασυρθεί κάποιο αυτοκίνητο ή κάποιος πεζός.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα ρέματα από τη Λυγαριά έσπασαν και κατέβασαν τόσα πολλά νερά που μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ποτάμι την εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει από την αερογέφυρα του Σταυρού, που γίνονται τα έργα και υπάρχει η παράκαμψη, μέχρι την είσοδο του Λιανοκλαδίου.

Ακινητοποιήθηκαν και τα τρένα

Διακόπηκε και η κυκλοφορία των τρένων. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινούταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έχουν ακινητοποιηθεί. Το ένα στη Στύρφακα και έ��α άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμυρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων από σπίτια, σε Σταυρό, Λυγαριά, Αμούρι και αλλού.

Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας για τη δυτική Φθιώτιδα, μέσα από Φραντζή - Κωσταλέξι - Κομποτάδες - Μεξιάτες κλπ.

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top