Στο εδώλιο οι 120 «μαϊμού» τυφλοί της Χίου

H δίκη θα συνεχισθεί την Τετάρτη

​Σάλος είχε ξεσπάσει το 2012 όταν αποκαλύφθηκε ότι στην Χίο έπαιρναν επίδομα τυφλότητας άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι και υπερήλικες χωρίς να το δικαιούνται. Τώρα δικάζονται στο τριμελές πλημμελειοδικείο του νησιού.

Εξετάζονται 119 άτομα που είναι και οι δικαιούχοι αυτών των επιδομάτων τυφλότητας. Υπάρχουν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας και βέβαια και το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση.

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο της Χίου, δικάζεται και η οφθαλμίατρος του νοσοκομείου, που χορηγούσε τις βεβαιώσεις τυφλότητας, χωρίς πολλοί να πληρούν αυστηρά τις προϋποθέσεις.

Ωστόσο στη δίκη αναμεσά στους κατηγορουμένους ηλικίας από 80 έως 103 ετών επικρατούσε αναστάτωση.

«Αυτό το οποίο προκύπτει είναι μια αγωνία για το τι θα γίνει στην τελική απόφαση του δικαστηρίου, η θα αθωωθούν συνολικά εφόσον δεν μπορεί να εξετασθεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά η θα καταδικασθούν συνολικά, για τα χρήματα τα οποία έπαιρναν. Εκεί τίθεται το ερώτημα αν το δημόσιο θα ��ητήσει αναδρομικά το ποσό των χρημάτων οπού έχουν πάρει», είπε στο STAR ο Νίκος Κατσαράκης, δημοσιογράφος του politis-chios.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου Αναπηρίας Κώστας Βογιατζάκης, που είναι και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη αναφερόμενος στην ελαστικότητα με την οποία μπορεί να δόθηκαν τα πιστοποιητικά είχε πει πρίν από τέσσερα χρόνια:

«Βεβαίως ο γιατρός πέρα από γιατρός είναι και άνθρωπος και λειτουργεί και ανθρωπιστικά και φιλάνθρωπα. Η φιλανθρωπία είναι θεάρεστο έργο. Κανείς δεν μπορεί όμως να κάνει φιλανθρωπία με χρήματα των φορολογουμένων και του κράτους».

Η δίκη που ξεκίνησε χθες, διέκοψε σήμερα μετά τις καταθέσεις μαρτύρων και την απολογία των κατηγορουμένων για την Τετάρτη οπότε και θα συνεχισθεί με την αγόρευση του εισαγγελέα και την απόφαση των δικαστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top