Θεσσαλονίκη: Με κάρα, άλογα και μπαλόνια η πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Πέρα... βρέχει η κυβέρνηση»

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία.

Οι υγειονομικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ξεκίνησαν από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο με κατεύθυνση προς τα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», μέσω Εγνατίας και θα καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

9821003991997e73a73b2ec43c22a7e9.jpg
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα άλογα που επιστρατεύτηκαν για τη διαμαρτυρία, αλλά και τα μπαλόνια με τα γεμάτα φαντασία συνθήματα. Χαρακτηριστικά, τρία από αυτά ανέφεραν: «Μαυρογιαλούρος, Θα, θα, θα...», «Το παλικάρι της φακής. Όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» και «Υπουργός απουσίας, ο Πολάκης ξέρει».

39d1f36cc4cf602a68be73adb1e86bf3.jpg
Το κάρο συμβολίζει σύμφωνα με τ��υς γιατρούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίες. Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων κρατάνε πλακάτ με σύριγγα και όρους και φωνάζουν συνθήματα «Το Ταμείον είναι μείον-γάζες, σύριγγες, χαρτί υγείας».

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Πέρα... βρέχει η κυβέρνηση»
Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε: «Βρισκόμαστε παραμονή των εγκαινίων της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός πριν δύο χρόνια έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο. Αντί για τα μνημόνια όμως, "έσκισε" τις συντάξεις και τα κοινωνικά δικαιώματα. Οργανώνουμε το καραβάνι της υγείας, προκειμένου να αναδείξουμε τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στο δημόσιο τομέα υγείας και να καταδείξουμε ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο ένα καλύτερο αύριο στον τομέα της υγείας στη χώρα μας. Πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι και η κυβέρνηση... πέρα βρέχει!»
πηγή: thestival
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top